Ανατροπή στην κουζίνα μας έρχεται να φέρει νέα έρευνα, που υποστηρίζει ότι τα καλύτερα καρυκεύματα για το αρνάκι δεν είναι το δεντρολίβανο ή ο δυόσμος που χρησιμοποιούμε συνήθως, αλλά η σοκολάτα και ο καφές!

Βρετανοί ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα, εξετάζοντας τη μοριακή σύνθεση του κρέατος, προκειμένου να ανακαλύψουν ποιες τροφές έχουν παρόμοιες αρωματικές ενώσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο σωστό συνδυασμό του αρνιού με άλλα υλικά, ώστε να ενισχύονται οι γεύσεις στις συνταγές.

Κατέληξαν λοιπόν, ότι οι καλύτεροι «σύντροφοι» του αρνιού είναι η μαύρη σοκολάτα και ο καφές, καθώς η δυνατή, πικρή γεύση των δύο αυτών τροφών μοιράζεται μια σειρά από αρωματικές νότες που είναι παρόμοιες με το ψητό αρνί. Μάλιστα, τη μεγαλύτερη ομοιότητα την έχει η μαύρη σοκολάτα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι στο αρνί ταιριάζουν επίσης το… σκουμπρί, οι γαρίδες, το μπρι, τα αράπικα φιστίκια, οι πατάτες και το grapefruit. Όσον αφορά στα ποτά πάλι, αυτά που του ταιριάζουν περισσότερο είναι το ουίσκι και το σάκε, που βάζουν στην άκρη την κλασική επιλογή του κόκκινου κρασιού.

Η επιστήμονας τροφίμων και ειδική των γεύσεων Dr Rachel Edwards-Stuart, δήλωσε στον Independent ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα παραδοσιακά καρυκεύματα δεν είναι πάντα οι καλύτερες επιλογές. «Η έρευνα δείχνει ότι οι κλασικές επιλογές του δεντρολίβανου ή του δυόσμου ίσως δεν είναι οι κατάλληλες για να αναδείξουν τη γεύση του αρνιού», σημείωσε καλώντας όσους μαγειρεύουν να μην φοβούνται να είναι πιο τολμηροί στις επιλογές τους.