Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θέα ή στη μυρωδιά ενός πυρίμαχου με φρεσκοψημένα κανελόνια; Είναι σίγουρα από τα πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών, αφού το σχήμα τους θέλει να γεμίζονται με αγαπημένα υλικά όπως το σπανάκι ή ο κιμάς, να περιχύνονται με πληθωρικές σάλτσες και να μαλακώνουν υπέροχα στον φούρνο. Είναι ένα comfort φαγητό, που ταιριάζει στα Κυριακάτικα τραπεζώματα, ιδίως όταν έχουμε λόγο να ετοιμάσουμε κάτι πιο ξεχωριστό, είτε γιατί περιμένουμε κόσμο στο σπίτι, είτε έχουμε άλλη αφορμή για γιορτή.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 10 συνταγές για απολαυστικά κανελόνια που καλύπτουν όλα τα γούστα, καθώς έχουν τελείως διαφορετικές μεταξύ τους γεμίσεις. Σίγουρα το σπανάκι πρωταγωνιστεί σε πολλές από αυτές, αλλά οι συνδυασμοί των υλικών διαφέρουν. Ανάμεσα στις προτάσεις θα βρείτε και πιο ιδιαίτερες συνταγές, όπως μία με θαλασσινή γέμιση, καθώς και μία εκδοχή για vegan με τόφου. Ρίξτε μια ματιά και είναι σίγουρο πως θα βρείτε πολλές επιλογές για να φτιάξετε όχι μόνο μια Κυριακή, αλλά και μια καθημερινή που θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Με σπανάκι

Κανελόνια με γέμιση σπανάκι, μάραθο και φέτα
Κανελόνια με πλούσια γέμιση από σπανάκι συνδυασμένο με 3 τυριά και μυρωδικά, ψημένα μαζί με μυρωδάτη μπεσαμέλ. Ένα ονειρεμένο φαγητό για όλη την οικογένεια, για το καθημερινό, αλλά και για το πιο γιορτινό τραπέζι.

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και αρσενικό Νάξου
Το μενού της γιορτής δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, μας λέει ο Γκίκας Ξενάκης και μας προτείνει ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό σε εμφάνιση και νοστιμιά πρώτο πιάτο.

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο
Μία πεντανόστιμη παραλλαγή για τα κλασικά κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο, που θα κάνουν αυτό το γεύμα το αγαπημένο των παιδιών.

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι
Το πικάντικο λαδοτύρι, απογειώνει αυτά τα ζυμαρικά φούρνου και ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά της συνταγής.

«Τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο
Οι αρμυρές «τούρτες» είναι εντυπωσιακές και συνήθως μια ωραία εναλλακτική για τα κυριακάτικα τραπεζώματα. Επιλέγουμε σπανάκι και ανθότυρο, βάζουμε όρεξη, μαστοριά και ένα δροσερό λευκό κρασί και ξεκινάμε λοιπόν!

Vegan κανελόνια με ρικότα από τόφου, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας
Ποιος είπε ότι οι vegans δεν μπορούν να απολαύσουν τυρένια κανελόνια;

Με κιμά

Κανελόνια με κιμά μανιταριών και ελαφριά μπεσαμέλ
Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει κανελόνια, λίγο διαφορετικά. Ετοιμάζει έναν ιδιαίτερο κιμά από μανιτάρια και μια ελαφριά μπεσαμέλ με μοτσαρέλα. Τα κανελόνια θέλουν λίγη προσοχή στο γέμισμα, αλλά το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα και το νόστιμο αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα κανελόνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση, που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο.

Με λαχανικά

Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά σοτέ
Μια επιλογή από το βιβλίο συνταγών της Ντίνας Νικολάου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας για τη χώρα μας, στα Βραβεία Gourmand World Cookbook 2017.

Και μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή με ψάρι!

Κανελόνια γεμιστά με σαρδέλες πλακί
Τα κανελόνια δεν γεμίζονται μόνο με κιμά. Δοκιμάστε τα με μια διαφορετική θαλασσινή γέμιση από σαρδέλες.