Το καρδάµωµο ή κακουλέ είναι το τρίτο ακριβότερο µπαχαρικό µετά τη βανίλια και τον κρόκο.

Τα αρώµατά του θυµίζουν ελαφρώς ευκάλυπτο, ενώ έχουν την πικάντικα λεµονάτη αίσθηση του τζίντζερ, χωρίς το κάψιµο. Έχει έντονα δροσιστική γεύση, µε γλυκές πιπεράτες νότες. Συνήθως χρησιµοποιούνται µόνο οι σπόροι, χωρίς το περίβληµά τους, αλλά επειδή ξεραίνονται εύκολα, καλό είναι να παραµένουν µέσα σε αυτό µέχρι να χρησιµοποιηθούν. Εκτός από πράσινο κακουλέ θα βρείτε και λευκό ή µαύρο στο Μπαχάρ (Ευριπίδου 31, Αθήνα).

Δείτε επίσης:
Κάρδαμο ή καρδάμωμο;

Πότε χαλάνε τα μπαχαρικά;

Το μυστικό για να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμα τους