Μαγειρεύουμε τα κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υλικά, που έχουμε ετοιμάσει. Κάθε συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Με μοτσαρέλα και ντοματίνια (Καπρέζε)
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε τα βρασµένα κοχυλάκια. Προσθέτουµε 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί και 300 γρ. χρωµατιστά ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση. Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε 2 αβοκάντο, κοµµένα σε κύβους, 300 γρ. µοτσαρέλα, χοντροκοµµένη, και 1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα. Ανακατεύουµε πολύ καλά και σερβίρουµε.

Με σαλάμι και κόκκινες πιπεριές
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε τα βρασµένα φιογκάκια (φαρφάλες). Προσθέτουµε 4 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό, 12 φέτες σαλάµι αέρος, κοµµένες σε πολύ λεπτές λωρίδες, 4 κόκκινες πιπεριές, ψηµένες (από βάζο) και κοµµένες σε λεπτές λωρίδες, 16 πράσινες ελιές, ψιλοκοµµένες, 12 λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες, 1 µατσάκι φρέσκο µαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα, και 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα. Αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε.

Με γαρίδες και άνηθο
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουμε 400 γρ. µικρές γαρίδες, βρασµένες, 4 κουτ. σούπας µαγιονέζα, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι, 1 µατσάκι φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα, χυµό από 2 λεµόνια, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες, και 2 χούφτες άνηθο, ψιλοκοµµένο. Προσθέτουµε τις βρασµένες βίδες (φουσίλι), αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε πολύ καλά.

Mε πέστο και σπανάκι
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε 200 γρ. αρακά, από κονσέρβα ή αποψυγµένο και ζεµατισµένο. Προσθέτουµε τις βρασµένες πένες, 2 χούφτες φρέσκα φύλλα baby σπανάκι, 8 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού και 8 κουτ. σούπας παρµεζάνα, τριµµένη. Ανακατεύουµε πολύ καλά και σερβίρουµε.

Δείτε επίσης:
Καταπολεμήστε την κούραση με αυτά τα υλικά στις σαλάτες σας

Απογειώνουμε τις σαλάτες με βινεγκρέτ ταχίνι!

14 συμβουλές για τις πιο νόστιμες και καλοφτιαγμένες σαλάτες

Ζεστές σαλάτες με όσπρια

Το άρθρο της εβδομάδας