Το γλύκισμα με τα τραγανά, ωραία σιροπιασμένα φύλλα και τη γέμιση ξηρών καρπών αποκαλύπτει την κλασική αλλά και τις εναλλακτικές εκδοχές του αποδεικνύοντας ότι στο σύμπαν της μαγειρικής δεν υπάρχουν δημιουργικά όρια.

Ζαχαρομπακλαβάς
Όσοι επισκεφθήκατε την Ύδρα, σίγουρα επιστρέψατε με ένα κουτί ζαχαρομπακλαβά. Ένα είδος αμυγδαλωτού, που στο σχήμα θυμίζει λουκούμι παραλληλόγραμμο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπακλαβάς με χουρμάδες και καρύδι, με σοκολατένιο σιρόπι
Το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκάκι συνδυάζεται με σιρόπι σοκολάτας και απογειώνεται. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπακλαβάς με σιρόπι αγαύης
Ο μπακλαβάς σε μια διαφορετική εκδοχή στην οποία αντικαθιστούμε το κλασικό σιρόπι ζάχαρης με σιρόπι αγαύης, Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπακλαβάς με καρύδια
Ο μπακλαβάς είναι από τα κλασικά γλυκά ταψιού που στέκεται επάξια στο τραπέζι σε κάθε περίσταση και ειδικά την περίοδο των γιορτών. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπακλαβάς μελωμένος
Από το πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο σε μπακλαβάδες άλλη μια συνταγή χωρίς σιρόπι ζάχαρης, αλλά με μέλι. Η πρότασή μας είναι να τον συνοδεύσετε με παγωτό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γιαννιώτικος μπακλαβάς
Ένα γλυκό ταψιού που αγαπάμε πολύ και πάντα συνδυάζουμε με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κλασικός μπακλαβάς
Πλούσιος, τραγανός και βουτυρένιος, ο μπακλαβάς είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα σιροπιαστά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Αλλιώτικος μπακλαβάς
Μπόλικο σουσάμι, ποικιλία ξηρών καρπών, φύλλο σπιτικό με ελαιόλαδο και σιροπιασμένο με μέλι και πετιμέζι, σε ένα γλυκό του ταψιού με κρητική καταγωγή, που θεωρείται ο πρόδρομος του σημερινού μπακλαβά… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπακλαβάς ντομάτας
Μπακλαβάς και αλμυρός γίνεται; Φυσικά και γίνεται και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ελληνικός νηστίσιμος μπακλαβάς με μέλι
Στη συνταγή του ελληνικότατου μπακλαβά από την Εύβοια, προσθέσαμε και πιπέρι και ιδού το αποτέλεσμα! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ