H γαστρονομική σκηνή της Αθήνας ανανεώνεται όσο ποτέ με τους σεφ να κινούνται ανάμεσα στις παραδοσιακές αλλά και τις fusion γευστικές πινελιές.

parikos1
Γιάννης Παροίκος

Γιάννης Παροίκος – Cash
Μετά το ιαπωνικό Oozora, με το οποίο συνεργάστηκε την καλοκαιρινή σεζόν, ο Γιάννης Παροίκος ανέλαβε και πάλι το τιμόνι της κουζίνας του ατμοσφαιρικού Cash. Μαζί του στην κουζίνα φέτος βρίσκεται και ο Κώστας Τερζούδης, γνωστός για τον δημιουργικό χαρακτήρα των πιάτων που επιμελείται. Η γευστική προσέγγιση του καταλόγου διατηρεί την περσινή γαλλική της φινέτσα, όχι ολοκληρωτικά όμως αφού τα πιάτα έχουν πιο μοντέρνα κατεύθυνση.

info
Cash, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 212 1004772.

Dounetas
Μιχάλης Ντουνέτας

Μιχάλης Ντουνέτας – El Convento Del Arte & Soleto
Διαδραστική θεατρικότητα και γαστρονομία συναντώνται και πάλι στο El Convento Del Arte, σε ένα πρωτότυπο diner show με το γευστικό κομμάτι να επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας. Το μενού του εστιατορίου του πολυχώρου της Πέμης Ζούνη και του Στάθη Σκέντζου έχει το μοτίβο ενός προσεγμένου wine restaurant, που στη φετινή του βερσιόν συνδυάζει γευστικές κουλτούρες από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία με μια φροντισμένη λίστα κρασιών. Ο κατάλογος έχει ραβιόλια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά και λαχανικά σε σάλτσα από τον ζωμό της, ριζότο με ποικιλία από μανιτάρια του δάσους, φιλέτο λαβράκι με χειμωνιάτικα λαχανικά και ελαφριά σάλτσα λεμονιού κ.ά. Ο σεφ ανέλαβε και το μενού του Soleto στη Γλυφάδα. Τα πιάτα που θα παρουσιάσει διατηρούν το ιταλικό γευστικό προφίλ της τρατορίας με τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και τις εποχικές πρώτες ύλες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο κατάλογος είναι υπό διαμόρφωση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

info
El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο τηλ. 210 5200602.
Soleto Bar-Cafe-Trattoria, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680460.

All Senses
All Senses Gastronomy

Πέτρος Κοσμόπουλος – All Senses Gastronomy
Ο ταλαντούχος σεφ, που επιμελείται το μενού των εστιατορίων Σπίτι Neat Eat +Cafe+Bar σε Φιλοθέη και Γλυφάδα ετοιμάζει σε συνεργασία με την ομάδα Αll Senses Gastronomy ένα πραγματικά πρωτότυπο -για τα ελληνικά δεδομένα- project, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο φθινόπωρο. Το νέο εστιατόριο All Senses Gastronomy θα στεγάζεται στο ολοκαίνουριο «Σπίτι» της Γλυφάδας και η κεντρική του ιδέα στηρίζεται στη διέγερση όλων των αισθήσεων, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Συνταγές με στοιχεία raw και slow food με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα ικανοποιούν και τις 5 αισθήσεις, ενώ η παρουσίαση των πιάτων αναμένεται να έχει χαρακτήρα μυσταγωγικό. Σε αυτό το ταξίδι των αισθήσεων έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος μόνο 12 άτομα ανά γεύμα. Περισσότερα σύντομα…

info
Σπίτι Neat Eat +Cafe+Bar, Λεωφόρος Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη τηλ. 210 6850950 & Λαζαράκη 12 & Δούσμανη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980080. All Senses Gastronomy: http://www.allsensesgastronomy.gr

Baxevanis
Γιάννης Μπαξεβάνης
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Γιάννης Μπαξεβάνης – Αστέρια Γλυφάδας
Η αρωματική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη αναμένεται να αφήσει το στίγμα της και στα Αστέρια Γλυφάδας. Το νέο εστιατόριο που ετοιμάζει ο Γιάννης Παπαθεοχάρης ανοίγει τις πόρτες του προς τα μέσα Δεκεμβρίου και ο κατάλογος φέρει την υπογραφή ενός από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας. Οι ανοιχτοί ξυλόφουρνοι με παραδοσιακές αρωματικές πίτες και ψητά που μάθαμε ότι είναι στο πρόγραμμα είναι αρκετός λόγος για να το επισκεφτούμε.


George VenierisΓιώργος Βενιέρης

Γιώργος Βενιέρης – Ooozora
Η γευστική πυξίδα του Ooozora τη σεζόν που διανύουμε αλλάζει προσανατολισμό με τον Βενιέρη να επιμελείται τον νέο κατάλογο του. Ιαπωνική και ταϊλανδέζικη κουλτούρα κάνουν εντατικά meeting εδώ και λίγο καιρό στην κουζίνα του κηφισιώτικου εστιατορίου με τον σεφ και τους συνεργάτες του Ιωσήφ Μανουσέλη και Άλσι Σινάνα να παρουσιάζουν δημιουργικά fusion πιάτα. Η πρώτη κάρτα ήδη τέθηκε σε ισχύ και αναμένεται να ανανεώνεται ανά διαστήματα.

info
Oozora, Αγίου Τρύφωνος 15 & Ομήρου, Κηφισιά τηλ. 210 8018515

Δες το Part 1 των μεταγραφών για περισσότερα νέα για την τρέχουσα σεζόν εδώ

Δες τα 5 γευστικά openings της χειμερινής σεζόν εδώ