Ένας ιδιαίτερος, θεματικός πολυχώρος λειτουργεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τη φύση, με επίκεντρο του το πορτοκάλι.

Το Orangeland Home βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και αποτελεί την αστική εκδοχή της Orangeland Sparta, του εκπαιδευτικού θεματικού πάρκου της Σπάρτης.

orangeland1

Ειδικότερα, το Orangeland Project είναι ένα διεθνές, εμπνευσμένο και φιλόδοξο έργο, που συμπληρώνει και εμπλουτίζει την έως τώρα προσφορά των πορτοκαλιών, με στόχο οι επισκέπτες να έρχονται σε επαφή με την καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία του πορτοκαλιού, να κατανοούν τη σημασία και τη συνεισφορά του στην κοινωνία και την οικονομία, να νιώσουν και να γευτούν όλο τον κύκλο ζωής του πορτοκαλιού, καθώς και να πραγματοποιούνται σχετικές έρευνες με χρήση όλων των σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Πρόκειται δηλαδή για ένα αγροτο-βιομηχανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αναπτύσσεται παράλληλα στην Ισπανία (Andalucia) και στις ΗΠΑ (Florida), σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνδυασμένο με εξαιρετικές επιλογές ψυχαγωγίας. Με κέντρο το πορτοκάλι, η Orangeland επιμορφώνει παιδιά και ενήλικες γύρω από τη σημασία του καρπού, την καλλιέργειά του και την πορεία του από το δένδρο έως το χυμό.

orangeland3

Στην Αθήνα τώρα, ο πρωτότυπος αυτός πολυχώρος απλώνεται σε πέντε επίπεδα: στο ισόγειο αίθουσα υποδοχής με αίθριο, στον πρώτο όροφο υπάρχει χώρος χαλάρωσης και παιδότοπος για τους προσκεκλημένους αλλά και τους υπαλλήλους της Οrangeland, στον δεύτερο όροφο το εργαστήριο όπου οι επιστημονικοί σύμβουλοι του project προσφέρουν τις γνώσεις τους με τρόπο κατανοητό, ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά, στον τρίτο είναι ο χώρος των workshops, σεμιναρίων, προβολών, δρώμενων εκπαιδευτικής φύσεως, ενώ οι δύο επόμενοι όροφοι φιλοξενούν τα γραφεία. Τέλος, υπάρχει το roof garden με θέα προς την Ακρόπολη, για ξεχωριστά και άκρως καλοκαιρινά think tank.

Με πολλά χρώματα, ειδική διαμόρφωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι πολύ φιλικό για τον επισκέπτη, ευχάριστη ατμόσφαιρα για να μπορεί να νιώθει «σαν το σπίτι του», το Oranglenad Home είναι έτοιμο μετά από μια επικοινωνία με τα γραφεία.

info
Nάκου 3, Αθήνα, τηλ. 210 9231053, www.orangeland-europe.com