Η μόδα των υβριδικών γλυκών καλά κρατεί, μιας και το δημοφιλές μπουγατσάν, που μας σύστησε ο Δημήτρης Κοπαράνης, σεφ του Estrella της Θεσσαλονίκης, δεν θα είναι πια μόνο του…

Οι εμπνευστές του μπουγατσάν συνεχίζουν ακάθεκτοι τις δημιουργικές παρεμβάσεις τους σε κλασικές γλυκιές λιχουδιές. Το επόμενο εγχείρημά τους, μετά το «πάντρεμα» της μπουγάτσας με το κρουασάν, είναι η δημιουργία μιας σειράς από «όμορφα éclair» που θα τρώγονται -όπως υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά τους στα γαλλικά- σαν αστραπή.

Τα «prettyeclair» είναι κλασικά γαλλικά éclair, που μοιάζουν με μικρά τσουρέκια και συνδυάζουν τη γαλλική με την ελληνική γευστική κουλτούρα σε μια σειρά λαχταριστών εκδοχών. Κρέμα από ταχίνι και σοκολάτα, κρέμα σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, τσάι του βουνού και κηρήθρα και κρέμα μπουγατσάν είναι μερικές από τις γεύσεις που μπορούμε να δοκιμάσουμε από την 1η μέρα του Δεκέμβρη στο Estrella και σε όλα τα καταστήματα Χατζηφωτίου.


dsc_0035Το ‘υβρίδιο’ κρουασάν-μπουγάτσα

Κι αν δεν έχετε προλάβει ακόμα να δοκιμάσετε την κλασική εκδοχή του μπουγατσάν -στην Αθήνα, άλλωστε, δεν είναι ακόμα διαθέσιμη- στο παράρτημα του θεσσαλονικιώτικου ζαχαροπλαστείου στην Ιπποκράτους, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα δοκιμάζοντάς το σε πουράκι.

info
Estrella, Π. Μελά 48, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 272045.
Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου: Π. Μελά 37 Θεσσαλονίκη, 2310 232166 & Ιπποκράτους 2 και Ακαδημίας, Αθήνα τηλ. 210 3617800.