O γευστικός καμβάς του Μάη θέλει νόστιμα κουκιά, λαχταριστές αγκινάρες, φρέσκο αρακά και πολύχρωμα λαχανικά!

Αγκινάρα η «σκληρή»
Έρχεται στο τραπέζι μας με το καλωσόρισμα της άνοιξης. Μόλις καθαριστεί η σκληρή «περιβολή» της μένει η πολύ τρυφερή καρδιά της, που συνδυάζεται άψογα με κρέατα, ψάρια και ποικίλα λαχανικά και μυρωδικά. Πολύ εύγεστη, ειδικά η άγρια αγκινάρα, που φημίζεται για τις υπέροχες επιγεύσεις της.

Κουκιά τα χλωρά
Οι πρώτοι φρέσκοι πειρασμοί της άνοιξης, που κάνουν τέλεια παρέα στο πιάτο μας με κάθε λογής κρεατικό, ψάρι ή λαχανικό και διάφορα αρωματικά. Η κατσαρόλα, το τηγάνι και ο φούρνος αναδεικνύουν τη γεύση τους, αλλά θέλουν προσοχή στην κατανάλωση γιατί ενέχουν λιγάκι τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

Αρακάς ο σούπερ πράσινος
Ένας εξίσου ανοιξιάτικος φίλος, που γίνεται μούρλια στην κατσαρόλα λαδερός κοκκινιστός ή λεμονάτος. Είναι ιδιαίτερα νόστιμος, λόγω της γλυκιάς γεύσης του, ενώ συνοδεύει κρέας ή ψάρι ιδανικά. Στην πιο απλή εκδοχή του με λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο στην κατσαρόλα είναι απολαυστικός!

Σημείωση: Κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε βιολογικά λαχανικά σε όλες τις «πράσινες» συνταγές μας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Δείτε επίσης:
Πώς καθαρίζουμε εύκολα την αγκινάρα;

Σούπα με φρέσκα κουκιά και πέστο δυόσμου

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο