Της Δέσποινας Σιγούνη

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο αρακά
1 πακέτο νιόκι
200γρ.μπέικον
200γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
παρμεζάνα για πασπάλισμα

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, αφού έχετε ξεπλύνει τον αρακά, τον προσθέτετε μαζί με λίγο νερό, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει.

Κόβετε σε κομματάκια το μπέικον και το σοτάρετε σε ένα τηγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό.
Αφού έχει βράσει ο αρακάς, τον μεταφέρετε στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτετε τον φρεσκοκομμένο άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά με μια κουταλιά του νερού στον αρακά και αφήνετε για λίγο μέχρι να δέσει. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr