Της Μαρίας Τάτση

Υλικά (για 4 άτομα)
2 κουτ. σούπας αλεύρι
20ml λάδι
2 κοφτές κουτ. σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
30γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
50γρ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη, ώριμη τομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
4 φλιτζάνια ζωμό κότας (σπιτικό ή από κύβο)
200γρ. φρέσκο μπακαλιάρο, καθαρισμένο από κόκκαλα
200γρ. φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες
100γρ. καβούρι ή σουρίμι
αλάτι, πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα
Κρουτόν ή ζεστό ψωμί

Διαδικασία
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμειγνύετε καλά το λάδι με το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά, για 7 λεπτά περίπου. Το μίγμα πρέπει να γίνει παχύ και το χρώμα του να είναι καφέ. Μόλις γίνει, το αφήνετε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτετε το σκόρδο, το σέλινο και την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτετε την τομάτα, το ζωμό κότας και το μίγμα με το λάδι και το αλεύρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Ρίχνετε τον μπακαλιάρο, αφήνετε 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τις γαρίδες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά και κλείνετε το μάτι. Ρίχνετε το καβούρι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr