Της Γεωργίας Κοκορέ

Υλικά για ταψάκι 20Χ20
200γρ. μέλι
250γρ. φυστικοβούτυρο
300γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο αγελαδινό
150γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
200γρ. νιφάδες βρώμης
150γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
5-6 βερίκοκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Βάζετε σε ανοξείδωτο μπολ το μέλι, το φυστικοβούτυρο, την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε την καρύδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και ανακατεύετε με το χέρι.

Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψάκι σας και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε με το χέρι να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Το αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες και στη συνέχεια βγάζετε όλο το μίγμα μαζί με το χαρτί στον πάγκο και κόβετε σε ορθογώνια ομοιόμορφα κομμάτια.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr