Χριστίνα Πετράκη

Υλικά (για 2 άτομα)
3 ζυμαράκια για πίτες
1 μπριζόλα χοιρινού λαιμού
1 τομάτα, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300γρ. γαλοτύρι
2 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, ψιλοκομμένο
3 πατάτες, κομμένες για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.

Τηγανίζετε και αλατίζετε τις πατάτες.

Περνάτε τις πίτες από αντικολλητικό τηγάνι, ένα λεπτό την κάθε πλευρά.

Κόβετε τις πίτες σε ένα τετράγωνο κομμάτι και στη συνέχεια σε δύο ορθογώνια (τα κομμάτια που περισσεύουν τα κρατάτε για το ντιπ).

Ψιλοκόβετε την τομάτα και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι και αλάτι.

Αρωματίζετε το γαλοτύρι με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Στήνετε το πιάτο: Ξεψαχνίζετε το κρέας με μαχαίρι και πιρούνι και το ψιλοκόβετε ώστε να δείχνει σαν γύρος. Στα κομμένα ορθογώνια ζυμαράκια αλείφετε μια στρώση γαλοτύρι. Από πάνω βάζετε μια κουταλιά τομάτα με κρεμμύδι και από πάνω τον χοιρινό γύρο. Δίπλα βάζετε το γαλοτύρι, τις πατάτες και τα ζυμαράκια που έχουν απομείνει. Πασπαλίζετε τις μπρουσκέτες με καπνιστή πάπρικα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr