Της Μιλένας Τσαμουρλίδου

Υλικά

Για την ζύμη
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90ml νερό
90ml γάλα
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό )
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα, το νερό και τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας. Κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη σας σας, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Ανακατεύετε τον κιμά μαζί με υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σας στα 4 και με τον πλάστη ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι φύλλα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστά.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε τα δισκάκια που φτιάξατε και τα κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Όταν ενώσετε τις δύο άκρες του σχηματίζεται το πελμένι.

Τα βράζετε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη της αρεσκείας σας. Όσα περισσέψουν τα βάζετε στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο για να μην κολλήσουν αφού παγώσουν.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr