Της Λίτσας Σταμπολίτη

Υλικά
1½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
4-5 αμπελόφυλλα φρέσκα ή από βάζο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο ξυσμένο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
1 ντομάτα μικρή ξυσμένη
3½ φλιτζάνια ζεστό νερό
50γρ. φέτα τρίμμα
1-2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1-2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ντομάτα σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι και τα αμπελόφυλλα για λίγο. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο.

Ρίχνετε την ντομάτα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό.

Αλατοπιπερώνετε και βράζετε ανακατεύοντας που και που σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό και να μαγειρευτεί το ρύζι.

Τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και τον άνηθο και σκεπάζετε με καπάκι.

Περιμένετε να πιει όλο το νερό και σερβίρετε το ρύζι σε μπολ. Διακοσμείτε με την ντομάτα. Αν θέλετε, προσθέτετε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του μπολ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr