Της Ειρήνης Βασιλειάδη

Υλικά
1 φλιτζάνι (225γρ.) ρύζι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του ρυζιού
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
2 κολοκύθια, σε χοντρές φέτες
2 μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές κίτρινες, σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
1 κουτ. σούπας βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% για το γαρνίρισμα
μερικές κορφούλες δυόσμου
10 ντοματίνια για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Φτιάχνετε το πιλάφι: Σοτάρετε το ρύζι στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνετε 3 φλιτζάνια νερό. Αλατίζετε και βράζετε το ρύζι  μέχρι να πιει το νερό. Τότε ρίχνετε το δυόσμο, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.

Σοτάρετε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση στρώνετε το ρύζι, με ανασηκωμένη λίγο την άκρη, και βάζετε τη φόρμα πάνω στο αναμμένο μάτι, για λίγη ώρα. Έτσι το ρύζι θα γίνει ελαφρά κριτσανιστό όπως στα φουρνιστά γεμιστά το πάνω πάνω ρύζι.

Βγάζετε τη φόρμα από τη φωτιά και γεμίζετε την τάρτα με τα σοταρισμένα λαχανικά.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό με ροζέτες γιαουρτιού και φυλλαράκια δυόσμο. Θα μπορούσαν να μπούνε και ντοματίνια πάνω στις ροζέτες. Έχει γεύση γεμιστών (ο δυόσμος δίνει τον τόνο) αλλά έχει τελείως διαφορετική όψη.

Σημείωση: Αντί να σοτάρετε, μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφού τα αλατοπιπερώσετε και τα ραντίσετε με σταγόνες από ελαιόλαδο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr