Της Σπυριδούλας Μπούμπουλη

Υλικά
1½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε μεγάλες μπουκιές
4 σκελίδες σκόρδο
½ πράσινη πιπεριά
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
½ κούπα ελαιόλαδο
6 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Διαδικασία
Τοποθετείτε το συκώτι σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε σουρωτήρι.

Εν συνεχεία, χτυπάτε στο blender το σκόρδο με την πιπεριά και το κύμινο. Τοποθετείτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το συκώτι και το μίγμα με το σκόρδο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά και σοτάρετε ελαφρά.

Σβήνετε με το ξίδι και προσθέτετε λίγο ζεστό νεράκι ίσα να σκεπάσει το συκώτι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν (όχι εντελώς) τα υγρά του. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Σημείωση: Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μίγμα μπαχαρικών, όπως σουμάκ ή κόκκινο πιπέρι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό λεμονιού παράλληλα με το ξίδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό (προς το τέλος) και διάφορες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Όσον αφορά τα συνοδευτικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε, εκτός από πατάτες, με ρύζι, γιαούρτι και αραβικές πίτες. Το φύλλο δάφνης θα πρέπει να το βγάλετε μετά από λίγα λεπτά διότι αν μείνει περισσότερο πικρίζει και θ’ αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού.