Το olivemagazine.gr χαρίζει κάθε εβδομάδα 3 βιβλία μαγειρικής σε 3 τυχερούς που συμμετέχουν με την ψήφο τους στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής “Cook…Eat…Love…Share & Win”“Cook…Eat…Love…Share & Win”. Αυτή την εβδομάδα, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη χαρίζουμε το βιβλίο της Βασιλικής Καρούνου “Κερκυραϊκή Κουζίνα”.

Οι 3 τυχεροί αυτής της εβδομάδας είναι οι:

Αναστασία Αλεξοπούλου

Δήμητρα Κεκελη

Κώστας Τόμπρας

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μέσα από την αναζήτηση παλιών συνταγών, την εξερεύνηση ιστορικών πηγών και τους πειραματισμούς με τις εδώδιμες πρώτες ύλες προέκυψε ένα αρχείο τοπικής γαστρονομίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας και στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή βασισμένη σε ντόπια υλικά.
H Bασιλική Καρούνου ζει από το 2000 στην Κέρκυρα και γοητευμένη από τη φύση, την ιστορία του νησιού και τον πλούτο της κουζίνας του, άρχισε να πειραματίζεται πιο συστηματικά, μετουσιώνοντας φρούτα, άνθη, μπαχαρικά και βότανα με ιδιαίτερη διατροφική αξία σε μαρμελάδες, γλυκόξινα chutneys και λικέρ. Από το 2008 είναι η ψυχή της Acordo Corfu Specialty Foods, Artisan + Natural, ενώ από το 2011 παρουσιάζει τις μαγειρικές της αναζητήσεις το εστιατόριο του πολυχώρου Ambelonas Corfu.

info
“Κερκυραϊκή Κουζίνα” – Βασιλική Καρούνου. Σελίδες: 168. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (www.patakis.gr)

Το άρθρο της εβδομάδας