Του Daniel Shemuni

Υλικά
300γρ.σπαγγέτι
15γρ. σαρδέλες καθαρισμένες καλά και κομμένες ισομερώς σε τετράγωνα
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι λευκό, τριμμένο
30γρ. Σταφίδες μουλιασμένες σε νερό
30γρ. φιλέ αμυγδάλου
30γρ. κουκουνάρια
4 ολόκληρες αντσούγιες
3 κουτ. γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ζωμό ψαριού για την αραίωση
λίγες σκόνη κρόκου Κοζάνης ή μερικές ίνες
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι
τραγανό ψωμί
Μερικές φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Διαδικασία
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράζει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις αντσούγιες. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σαρδέλες, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Ρίχνετε το κρασί. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη κρόκου Κοζάνης την αναμειγνύετε μαζί με το κρασί, διαφορετικά προσθέτετε τις ίνες μαζί με τον άνηθο. Προσθέτετε και τον άνηθο.

Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά σας, τα ρίχνετε στο τηγάνι για να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρετε με το φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο έχετε τρίψει λίγο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr