Όλο και πιο συχνά, στις επισκέψεις μας στα εστιατόρια, οι σερβιτόροι ρωτούν αν επιθυμούμε νερό απλό ή ανθρακούχο και δεν είναι τυχαίο, αφού το ανθρακούχο νερό «καθαρίζει» εύκολα τη γεύση και την προετοιμάζει να δεχθεί τις επόμενες γεύσεις.

Η χρήση μάλιστα του φυσικώς ανθρακούχου μεταλλικού νερού θεωρείται σχεδόν υποχρεωτική σε όλες τις γευσιγνωσίες κρασιού και τροφίμων, ανάμεσα στη δοκιμή κάθε προϊόντος, ώστε να καθαρίζει φυσικά το στόμα και να επανέρχεται η γεύση μας σε ουδέτερο επίπεδο, ανεπηρέαστη από ό,τι έχουμε ήδη δοκιμάσει.
Από την άλλη, συχνά ακούμε έπειτα από ένα πλούσιο, πληθωρικό γεύμα την παρότρυνση «πιες μια σόδα να χωνέψεις».

Έχει όμως στοιχεία αλήθειας αυτή η πρόταση ή πρέπει να την αναλύσουμε με προσοχή πριν δώσουμε βιαστικές απαντήσεις; Είναι όλα τα ανθρακούχα νερά το ίδιο ωφέλιμα; Έχουν την ίδια γεύση και τις ίδιες ιδιότητες;

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι είναι σπάνιο να γνωρίζουμε τη διαφορά τους και συνήθως συγχέουμε τα φυσικώς ανθρακούχα μεταλλικά νερά με τα κοινά σοδόνερα.
Επειδή η υφή τους στο στόμα είναι παρόμοια, φυσαλίδες δηλαδή που μας «τσιμπάνε» στην γλώσσα, νομίζουμε ότι αποτελούν το ίδιο προϊόν. Η διαφορά τους όμως είναι σημαντικότατη τόσο για το στομάχι μας όσο και για τη χώνεψη.

Το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό δεν είναι το ίδιο με ένα σοδόνερο και τα τεχνητά ανθρακούχα νερά έχουν πολύ διαφορετική επίδραση στην υγεία από τα φυσικώς ανθρακούχα μεταλλικά νερά. Σε αντίθεση με τα φυσικώς ανθρακούχα νερά, τα σοδόνερα δεν περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες (HCO3). Η τεχνητή προσθήκη CO2 (διοξειδίου του άνθρακα, το ανθρακικό όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε) λοιπόν μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι.

Αυτό αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, υπέρταση και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης, το τεχνητά ανθρακούχο νερό μπορεί, κάποιες φορές, να έχει πικρή, μεταλλική ή ξινή επίγευση. Μάλιστα, τα ρεψιματάκια, που έρχονται σχεδόν άμεσα μόλις το πιούμε, μας δίνουν λανθασμένα την εντύπωση της «χώνεψης».

Το AQUA Carpatica ανθρακούχο, όμως, είναι Φυσικώς Ανθρακούχο και πηγάζει με φυσαλιδούλες CO2 που προέρχονται κατευθείαν από τη γη. Αυτό σημαίνει ότι εμπεριέχει διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικό νάτριο κ.λπ.), τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος, βοηθώντας σε μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Πότε επιλέγουμε ένα φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό;
Κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε ώρα είναι κατάλληλες για να απολαμβάνουμε ένα φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Ιδανικό για την άθληση και την ευεξία μας, για δραστηριότητες όπως η yoga ή το pilates, μας προσφέρει απόλαυση και ευχάριστη γεύση. Φυσικά ως συνοδευτικό στο γεύμα μας, παραμένει μια κορυφαία υγιεινή επιλογή.

Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό Vs Σοδόνερο
Φυσικά άλατα – Χωρίς μεταλλικά άλατα
Αργή διαδικασία – Επιθετική διαδικασία
Ιδανική στομαχική οξύτητα – Υψηλά επίπεδα στομαχικής οξύτητας
Φυσικά διττανθρακικά

Ποιο νερό να επιλέξω;
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το νερό που επιλέγουμε για το γεύμα μας ή μετά από αυτό ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και των δραστηριοτήτων μας, να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, να έχει ισορροπημένη γεύση και το πιο σημαντικό από όλα, να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, νιτρικά δηλαδή.

Σε αυτή τη λογική το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο  είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά, ενώ είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Paltinis στα Καρπάθια Όρη και εμφιαλώνεται περιβαλλοντικά υπεύθυνα. Μάλιστα, το ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο.

Περισσότερα: www.aquacarpatica.gr