Το νερό είναι πηγή ζωής, όλοι το ξέρουν. Αυτό, όμως, που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι ότι το πιο αγνό, ποιοτικό, γευστικό –ναι γευστικό– νερό αναβλύζει στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας. Αυτή, θα λέγαμε, ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών και των Φυσικώς Ανθρακούχων Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτή είναι και η πατρίδα του AQUA Carpatica, του νερού που ανακαλύφτηκε το 2000 μέσα στα δάση των Καρπαθίων, εξερευνήθηκε και αναλύθηκε σαν σύσταση για 10 ολόκληρα χρόνια και ξεκίνησε να εμφιαλώνεται το 2010 από έναν Έλληνα της Διασποράς τρίτης γενιάς, τον κύριο Ιωάννη Βάλβη, με καταγωγή εκ Σαντορίνης. Πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH, υπέροχη γεύση και μηδενικά νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό) και σχεδόν μηδέν νιτρικά (το Φυσικό Μεταλλικό νερό), το AQUA Carpatica αποτελεί ένα θαύμα της παρθένας φύσης. Το νερό αυτό παραμένει αγνό και αναλλοίωτο εδώ και αιώνες, γι’ αυτό και θεωρείται το ιδανικό νερό για τα βρέφη, τα παιδιά, τις εγκύους, τις θηλάζουσες και για όσους προσέχουν την υγεία τους.

Τι είναι αυτό που κάνει το νερό των Καρπαθίων τόσο ιδιαίτερο;
Τα Καρπάθια Όρη εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από απάτητα δάση έλατων κυρίως και βελανιδιών. Πρόκειται για το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων (αρκούδες, λύκοι, λυγξ, αγριογούρουνα κλπ.), το οποίο έχει μείνει ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Η δε γεολογική δομή των Καρπαθίων, στο υπέδαφός της, εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών Δολομιτών (ηλικίας ενός δις ετών) και Ηφαιστειογενών πετρωμάτων (ηλικίας δέκα εκατ. ετών) επιτρέπει την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Εκεί, στη μέση των Καρπάθιων, και σε υψηλά οροπέδια, βρίσκεται η περιοχή Bucovina, μια έκταση με άγρια φυσικά τοπία, απέραντες κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα και κρυστάλλινα ρυάκια που περνούν μέσα από βαθύσκιωτα δάση. Σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο βρίσκονται οι πηγές του AQUA Carpatica, καλά κρυμμένες, μέσα σε παρθένα δάση, απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα (δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών και ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες), προστατευμένες από τα φαινόμενα μόλυνσης. Για όλους αυτούς τους λόγους το νερό AQUA Carpatica έχει τα εξής μοναδικά χαρακτηριστικά:

* Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
* Έχουν υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό)
*  Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
* Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρονιά για το φυσικό μεταλλικό νερό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισοτόπων).
* Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα
* Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/L)
* Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, μιας και η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση αλλά και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι παρότι υπάρχει στην αγορά εδώ και μόλις 10 χρόνια το AQUA Carpatica έχει πετύχει διεθνή αναγνώριση και ήδη έχει λάβει 61 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα και τη γεύση του.

Διαβάστε ακόμη

Φτιάχνουμε τον τέλειο εσπρέσο με φυσικό μεταλλικό νερό (VIDEO)

Τι γεύση έχει το νερό;

Μπορεί ένα νερό με φυσικές φυσαλίδες να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας;