Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Elia Ermou Athens Hotel, με την αφοπλιστική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και της γραφικής Πλάκας, μπορούμε να απολαύσουμε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, με επιλεγμένα παραδοσιακά υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, διά χειρός του executive chef Λεωνίδα Βρακά.

Τι να δοκιμάσουμε όταν βρεθούμε εκεί για ένα ρομαντικό ή επίσημο δείπνο; Αρχικά, θα ξεκινήσουμε το γεύμα μας με ποικιλία από ζεστά ψωμάκια, ελιές και γαλομυζήθρα Κρήτης, η οποία είναι και παραγωγής του αδερφού του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε δροσερή αθηναϊκή σαλάτα, με μπλε καβούρι και τρίμμα αυγοτάραχου, αλλά και tacos με χυμώδες, σιγομαγειρεμένο χοιρινό, πιπεριά Φλωρίνης και κρεμμύδι τουρσί ή spring rolls με γέμιση σπανακόπιτας και αρωματικό, δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

Στα κυρίως, οι προτάσεις είναι εξαιρετικές και προτείνουμε τα ζουμερά και μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα, με χειροποίητα σκιουφιχτά και σκοτύρι Ίου, το ριζότο με γαρίδες, μήλο και σέλερι, το τρυφερό κατσικάκι με βουτυράτες πατάτες και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αλλά και το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου, με ζυμαρικά fregola (παραδοσιακά της Σαρδηνίας, μοιάζουν με μεγάλο κουσκουσάκι) και αποξηραμένα φρούτα.

Οι λάτρεις των γλυκών, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Για τον γλυκό επίλογο στο γεύμα ή στο δείπνο σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των φρέσκων και χειροποίητων γλυκών του εστιατορίου, όπως την τραγανή και λεπτή τάρτα με καραμελωμένα μήλα, σαντιγί κανέλας και παγωτό καραμέλας την κρεμώδη τιραμισού με το έντονο άρωμα καφέ, αλλά και το moelleux σοκολάτας Valhrona, με τραγανό feuilleté, που συνοδεύεται από παγωτό βανίλιας.

Το γευστικό μενού, με τον ελληνικό χαρακτήρα, αλλά και τις ευχάριστες έθνικ εκπλήξεις, μπορούν και πλαισιώσουν ιδανικά τα signature cocktails που ετοιμάζει ο bartender Θανάσης Βακαλούλης στο μπαρ του εστιατορίου.

Το Cucumber Mule, με σιρόπι αγγουριού, σιρόπι τζίντζερ, τζιν, τζιτζιμπίρα και χυμό λάιμ, ταιριάζει άψογα με το φαγητό και αναδεικνύει τις αλμυρές γεύσεις. Το Cuban Dream, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα πιο γλυκά και φρουτώδη κοκτέιλ, με γεύσεις από χυμό κράνμπερι και λάιμ, πουρέ σμέουρου, σιρόπι τζίντζερ και βάση το λευκό ρούμι, ενώ το εποχικό, ζεστό κοκτέιλ Tropical Heat, με σιρόπι βανίλιας, σιρόπι κανέλας, χυμό λάιμ, angostura bitters, ρούμι Zacapa και γλυκό λικέρ Saint Germain, ταιριάζει γάντι με το κλίμα των γιορτών, αλλά και όλους τους μήνες του χειμώνα.

Ιδανική ευκαιρία για να επισκεφθείτε το Athens View Balcon είναι και η τελευταία και πιο λαμπερή νύχτα της χρονιάς. Ζήστε την αλλαγή του χρόνου, με θέα την κατάφωτη Αθήνα και τα βεγγαλικά στον νυχτερινό ουρανό της πρωτεύουσας, που θα πλαισιώνουν την Ακρόπολη. Το μενού της βραδιάς, πιο εορταστικό, κρατά τον μεσογειακό του χαρακτήρα, αλλά προσαρμόζεται στην περίσταση.

 

info
Lunch Menu: Σερβίρεται καθημερινά 13.00 μέχρι τις 17.00
Dinner Menu: Σερβίρεται καθημερινά 17.00 μέχρι τις 22.45
Διεύθυνση: Ερμού 15-17, Αθήνα 105 63, Τηλέφωνο: 21 0325 0100, www.eliaermouhotel.com/el/

Το άρθρο της εβδομάδας