Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για το ποιες συσκευές που έχουμε στο σπίτι ή στο γραφείο μας καίνε περισσότερο ρεύμα και άρα, ευθύνονται για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.
Σύμφωνα με τον Douleutaras, αυτές είναι οι εξής:

1. Το πιστολάκι μαλλιών
Το πιστολάκι των μαλλιών μπορεί να αποτελεί για πολλούς μία αθώα συσκευή, η πραγματικότητα, όμως, είναι μάλλον διαφορετική. Κι αυτό γιατί, όσο μικρό είναι σε μέγεθος, τόση περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Εάν δε, ανήκετε στο γυναικείο φύλο, τότε σίγουρα το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, άρα αρκετές φορές μέσα στο μήνα. Η λύση για να περιορίσετε την κατανάλωση ενέργειας είναι μία: μειώστε τη χρήση του.

2. Το πλυντήριο ρούχων
Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το πλυντήριο ρούχων καταναλώνει σχεδόν το 12% του ρεύματος που καταναλώνετε στο σπίτι. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ρεύμα καλύτερα να προτιμήσετε τους 30 βαθμούς για τις πλύσεις σας. Επιπλέον, καλύτερα να περιμένετε να μαζευτούν αρκετά ρούχα, ώστε να μειώσετε τον αριθμό των πλύσεων.

3. Ψυγείο
Το ψυγείο αποτελεί μία οικιακή συσκευή που καίει πολύ ρεύμα. Ειδικότερα, τα παλιά μοντέλα και όσα δεν ανήκουν στην κατηγορία Α+++ καίνε σχεδόν το 30% του ρεύματος του νοικοκυριού σας. Εάν αναλογιστείτε πως το ψυγείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, σίγουρα αποτελεί την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο σπίτι σας. Δυστυχώς, όμως, δεν γίνεται να περιορίσετε τη χρήση σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το ψυγείο με ένα ψυγείο κατηγορίας Α+++.

4. Φούρνος
Ο φούρνος είναι μία οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά. Είτε για να ψήσετε είτε για να ζεστάνετε τα φαγητά σας εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων. Ο φούρνο αποτελεί μία ηλεκτρική συσκευή που καίει αρκετό ρεύμα. Ειδικότερα εάν σκεφτείτε πώς ένας φούρνος 2700W καίει περίπου 0,45 ευρώ την ώρα, μπορείτε εύκολα να εκτιμήσετε τα εβδομαδιαία έξοδά σας. Φροντίστε, λοιπόν, να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται, αποφύγετε την προθέρμανση και μην τον ανοιγοκλείνετε συνέχεια.