Sponsored Content

Οι μεζέδες είναι εκείνα τα μικρά γαστρονομικά θαύματα που μοιραζόμαστε κάθε φορά που η παρέα συγκεντρώνεται γύρω από ένα τραπέζι. Καταγεγραμμένοι στο συλλογικό μας ασυνείδητο ως πιάτα για τη μέση, οι μεζέδες ξεπερνούν τον σκοπό της γεύσης ή της θρέψης και μετατρέπονται σε εμπειρίες που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες ο μεζές είναι ταυτισμένος με το άνοιγμα της όρεξης και την κοινή απόλαυση, με το τσιμπολόγημα πλάι στο κρασί και στο τσίπουρο, με τις ατελείωτες κουβέντες. Για όλους αυτούς τους λόγους αγαπάμε τα καλά μεζεδεδοπωλεία, τα κάνουμε στέκια και μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία τους. Αυτό ακριβώς συνέβει με το Mezze Glyfada που εδώ και 10 χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες παντρεύοντας την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα.

Τα καλά νέα είναι ότι οι πεντανόστιμοι θαλασσινοί και στεριανοί μεζέδες του Mezze Glyfada έρχονται στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί βρίσκεται το Mezze Athens ένα νέο στέκι γεμάτο γεύσεις βασισμένες στην απλότητα και την αρμονία. Σε έναν από τους ιστορικότερους δρόμους της πόλης από τον οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες καλοφαγάδες ο Όμιλος Καστελόριζο δημιούργησε, μέσα από τη μοντέρνα ματιά του, μια ζωντανή αναβίωση των παραδοσιακών αθηναϊκών μεζεδοπωλείών.

Λιτός και φιλόξενος, ο χώρος που είναι γεμάτος ζεστασιά και ζωντάνια δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN. Τα ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στη σάλα συνθέτοντας ένα περιβάλλον άνεσης και χαλάρωσης. Ωστόσο, το Mezze Athens δεν είναι μόνο ένα κορυφαίο μεζεδοπωλείο αλλά πολλά περισσότερα. Η μέρα εκεί ξεκινάει από τις 8 το πρωί με τα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ και του τσαγιού να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Πλάι τους οι λαχταριστές επιλογές του πρωινού μενού που φτιάχνονται με μεράκι, αγάπη και τα πιο εκλεκτά υλικά. Ελληνικό πρωινό με αυγά, απάκι, τοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, «πειραγμένο» Αγγλικό πρωινό, all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού, vegan “Mini rice bowl” και Crème Brulé ρυζόγαλο είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να δοκιμάσετε έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Αργότερα το σκηνικό των γεύσεων αλλάζει και ο χώρος πλημμυρίζει μπαχαρένια αρώματα, απολαυστικές μυρωδιές ζουμερών κρεάτων και ολόφρεσκων θαλασσινών που ψήνονται και μαγειρεύονται με μαεστρία στην κουζίνα του Mezze Athens. Έτσι, τα τραπέζια γεμίζουν με πιάτα «για τη μέση», με πολλές και διαφορετικές μπουκιές χαράς που όχι μόνο θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο αλλά θα γίνουν και οι ιδανικοί σύντροφοι για το κρασί, τη μπίρα, τη ρακή και το ούζο. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο executive σεφ του ομίλου Βασίλης Καφαλούκος. Παίρνοντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση και την ελληνική φιλοξενία αποτυπώνει τους μεζέδες που τόσο αγαπάμε, με φρέσκια, πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική οπτική.

Σουβλιστό κοτόπουλο και μοσχαράκι γάλακτος, ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας, παϊδάκι καβουριού και γύρος τόνου ανήκουν στις κορυφαίες επιλογές των ορκισμένων κρεατοφάγων και όχι μόνο ενώ το μαρινάτο φαγκρί ξεχωρίζει στις ελληνικές εκδοχές του σεβίτσε που πρωταγωνιστούν στη μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα μεσογειακά πιάτα. Στα highlights τα πιάτα ημέρας που δημιουργούνται καθημερινά με εποχικά υλικά που ο σεφ προμηθεύεται από την τοπική αγορά.

Info
Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, τηλ.: 210 3312 300