Μια καλή κουβερτούρα κάνει την γκανάς μεγαλείο. Μια αφράτη μους είναι αέρινη ευλογία. Και ένα άριστο κακάο ζεσταίνει την καρδιά μας. Η σοκολάτα είναι μια και μοναδική. Η καλή σοκολάτα. Εδώ δεν χωρούν αστεία.

Διότι εδώ μιλάμε για απαιτητική πρώτη ύλη, που πρέπει να τη χειρίζεται κανείς σωστά για να αναδεικνύεται η υπεροχή της. Και κάθε συνταγή θέλει τη σοκολάτα της. Ναι, τη σωστή σοκολάτα, στις σωστές αναλογίες. Και επειδή γιορτές χωρίς σοκολάτα δεν γίνονται, πάμε να δούμε μερικές ιδέες για τις σοκολατένιες λιχουδιές που θα φτιάξουμε φέτος –με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ φυσικά- για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μους: μια καλή μους είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο γιορτινό τραπέζι. Και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος αυτές τις μέρες, τι πιο πρακτικό από μια συνταγή à la minute -που θα έλεγαν και οι Γάλλοι- με τη Super Mousse Σοκολάτα που θέλει χτύπημα μόνο με γάλα και είναι έτοιμη σε 5 λεπτά; Από πάνω μπορείτε να τη διακοσμήσετε με Σοκολάτα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ και η εξάρτηση ολοκληρώνεται!

Σοκολατάκια: στην πιο εύκολη εκδοχή τους χρειαζόμαστε μόνο Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και αμύγδαλα ολόκληρα και ελαφρώς καβουρδισμένα. Στην πιο σύνθετη εκδοχή τους, εκτός από τα παραπάνω προσθέτουμε και ξερά φρούτα σε κομματάκια, όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, κεράσια ή βύσσινα.

Τρουφάκια: η λογική τους στηρίζεται στην αέρινη υφή γι’ αυτό και πάλι χρειάζονται λίγα υλικά: βούτυρο, Κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και κάποιο λικέρ της επιλογής σας. Και για επικάλυψη Κακάο, ινδική καρύδα, ξηροί καρποί, Τριμμένο Μπισκότο ή το πολύχρωμο Party Décor ΓΙΩΤΗΣ που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Τούρτες: οι χαρακτηριστικές τούρτες των γιορτών είναι η γερμανική Black Forest του Μέλανα Δρυμού και ο εξαίσιος κορμός Bûche de Noel των Γάλλων. Και στα δύο το σωστό παντεσπάνι σοκολάτας είναι η βάση οπότε και εδώ χρειάζεται μια εξαιρετική Πλάκα Κουβερτούρας με 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ, μια ένα αφράτο Garni, που αναμειγνύεται με τα βύσσινα και τα μαρόν γλασέ στον κορμό καθώς και Σιρόπι ΓΙΩΤΗΣ που θα ποτίζει το παντεσπάνι μαζί με το αλκοόλ δίνοντας του το μεθυστικό άρωμα.

Ζεστή σοκολάτα: ένα είναι το ρόφημα τις μέρες των γιορτών: Κακάο ή Ρόφημα Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ με πολλές παραλλαγές, από ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μέχρι μπαχαρικά, κανέλα, κάρδαμο και καυτερά πιπέρια!

H καλή σοκολάτα θέλει και την καλή τεχνική
Η σοκολάτα είναι ευαίσθητο είδος όπερ σημαίνει ότι χρειάζεται και ντελικάτους χειρισμούς. Με πρώτη και καλύτερη τη θερμοκρασία.

Κανόνας Νο 1: ποτέ κουβερτούρα στο ψυγείο. Η υγρασία προκαλεί το περίφημο sugar bloom, που σημαίνει ότι τα σάκχαρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια και την αποχρωματίζουν. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την Πλάκα Κουβερτούρας είναι σε ένα κρύο και ξηρό περιβάλλον. Φροντίστε να είναι πάντα καλά κλεισμένη γιατί το βούτυρο κακάου απορροφά όλες τις μυρωδιές.

Κανόνας Νο2: ποτέ κουβερτούρα απευθείας πάνω στη φωτιά διότι καίγεται και χάνει τη γεύση της. Κόψτε την σε κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Για ευκολία χρησιμοποιήστε Κουβερτούρα σε Σταγόνες ή σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ. Αφήστε να λιώσουν σιγά και αφαιρέστε όσο υπάρχουν ακόμα μικρά κομμάτια. Θα λιώσουν και αυτά με το ανακάτεμα από τη θερμοκρασία που έχει ήδη αναπτυχθεί.

Κανόνας Νο3: Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε κακάο σε μια κουβερτούρα τόσο πιο εύκολα λιώνει. Η γάλακτος ή η λευκή που έχουν περισσότερη ζάχαρη είναι πιο εύκολο να καούν και χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή.