Sponsored Content

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε το εορταστικό τραπέζι: ποιους θα καλέσουμε, τι θα μαγειρέψουμε, πώς θα κάνουμε το σπίτι μας να μυρίζει «Χριστούγεννα», με κλασικές και αγαπημένες γεύσεις. Αν και όλοι ξέρουμε ότι θα ξεφύγουμε λίγο διατροφικά αυτήν την περίοδο, έχουμε πάντα στο νου μας να επιλέγουμε όχι μόνο νόστιμα αλλά και θρεπτικά γεύματα για το οικογενειακό μας τραπέζι. Και σίγουρα τα όσπρια και το ρύζι είναι μέσα σε αυτά. Μπορούν να ενταχθούν σε πολλά και αγαπημένα comfort πιάτα της περιόδου που άνετα στέκονται σε ένα κυριακάτικο τραπέζι, γιορτινό ή μη. H 3αλφα, που για πάνω από 50 χρόνια μεγαλώνει μαζί μας και ξεχωρίζει για την ποιότητα, την νοστιμιά αλλά και την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της, είναι πάντα εκεί. Με την πλήρη γκάμα οσπρίων, τα ρύζια για όλες τις διαφορετικές χρήσεις, τα έτοιμα φυσικά! όσπρια έτοιμα προς κατανάλωση και τώρα με τις νέες βιολογικές Υπέροχες Υπερτροφές (φαγόπυρο, κινόα, σπόροι chia), που συνδυάζουν γεύση, ευεξία και υψηλή διατροφική αξία.

Χάρη στην πληθώρα επιλογών, σας παρουσιάζουμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ώστε το ρύζι και τα όσπρια να μην λείπουν από το γιορτινό μας τραπέζι.

 

Όσπρια
Στην Ελλάδα όσπρια θα πει 3αλφα και ποιος είπε ότι τα όσπρια δεν μπορούν να ταιριάξουν στο γιορτινό μας τραπέζι; μπορούν να σταθούν κάλλιστα ως συνοδευτικό, αφού ταιριάζουν υπέροχα και με τα κρεατικά μας. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν και κυρίως γεύμα. Εννοείται ότι συνδυάζονται εκπληκτικά με το ρύζι, κάνοντας τη συνταγή μας ακόμα πιο γευστική αλλά και θρεπτική, αφού αυτός ο συνδυασμός προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Σας έχουμε συγκεντρώσει κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να σταθούν στο γιορτινό ή γενικώς ένα πιο εορταστικό τραπέζι:

Σαλάτα με φακές 3αλφα
Το κλασσικό φακόρυζο που συνδυάζει φακές και ρύζι, μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια γευστική σαλάτα, αν την εμπλουτίσουμε και με άλλα λαχανικά ή φρούτα, και ταιριάζει άνετα σε ένα εορταστικό τραπέζι. Και αν δεν έχουμε χρόνο να βράσουμε τις φακές ψιλές 3αλφα λόγω πολλών παρασκευών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα 3αλφα έτοιμα φυσικά!, όσπρια μαγειρεμένα στον ατμό, με 100% φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, που διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά, έτοιμα προς κατανάλωση.

Βράζουμε και ρύζι 3αλφα Parboiled ή Νυχάκι και τα συνδυάζουμε σε μια εύκολη, υπέροχη αλλά και υγιεινή σαλάτα, ένα πιάτο που σίγουρα θα εκτιμήσουν και οι vegans του τραπεζιού.

Μοσχάρι με ρεβύθια και κάστανα
Ένα εναλλακτικό κοκκινιστό που παντρεύει το μοσχαράκι με τα ρεβύθια σε μια πληθωρική και πεντανόστιμη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Τα κάστανα είναι από τους πρωταγωνιστές του γιορτινού τραπεζιού, συνδυάζονται τέλεια και με το κρέας αλλά και με τα ρεβύθια σε ένα πεντανόστιμο πιάτο.  Θα προτείναμε να φτιάξετε κλασικό κοκκινιστό μοσχαράκι, μόνο που πέρα από τα μπαχαρικά του, θα προσθέσετε και βρασμένα καθαρισμένα κάστανα, όταν έχει δέσει καλά η σάλτσα σας.  Πάλι για να εξοικονομήσετε χρόνο, αντί να μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια χονδρά 3αλφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρεβίθια έτοιμα φυσικά!, τα οποία θα τα προσθέσετε στο πιάτο έπειτα από τα κάστανα, ώστε να μαγειρευτούν όλα μαζί και να «δέσουν» σε ένα υπέροχο γιορτινό πιάτο.

Γίγαντες σπετζοφάι
Οι γίγαντες στον φούρνο μαζί με τα λουκάνικα γίνονται λουκούμι! Σε αυτή τη συνταγή τους συνοδεύουν και οι πιπεριές Φλωρίνης που κάνουν το φαγητό μας ακόμη πιο πικάντικο και με γλυκιά γεύση. Φτιάχνουμε τους γίγαντες με τον γνωστό τρόπο. Δηλαδή μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς, τους βράζουμε για μια ώρα στην κατσαρόλα μας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμοι να μπουν στον φούρνο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα ενώ προσθέτουμε στο τέλος την ντομάτα. Ρίχνουμε τους γίγαντες στον φούρνο και από πάνω τη σάλτσα και τους ψήνουμε για κανένα μισάωρο.

Ρύζι
Το ρύζι δεν λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι, καθώς αποτελεί το κατεξοχήν συνοδευτικό σε κρεατικά (και όχι μόνο) ενώ είναι και βασικό υλικό σε διάφορες άλλες αγαπημένες  comfort συνταγές. Η 3αλφα μάς προσφέρει όλες τις επιλογές που χρειαζόμαστε, ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο ρύζι για το κάθε πιάτο.

Πώς να εντάξετε το ρύζι στο γιορτινό σας τραπέζι:

Πιλάφι
Για σπυρωτό πιλάφι που συνοδεύει τα ψητά μας αυτές τις μέρες, επιλέγουμε ρύζι 3αλφα Parboiled ή το 3αλφα Νυχάκι, ενώ αν το θέλουμε ελαφρώς χυλωμένο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Καρολίνα. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με ρόδι και φιστίκια ή φουντούκια για να δώσουμε χρώμα και μια πιο εορταστική νότα στο κλασικό αυτό συνοδευτικό.

Σούπες
Η γαλοπούλα πρωταγωνιστεί στα γιορτινά τραπέζια των ημερών. Μπορούμε να τη μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους ως κυρίως αλλά μπορεί να αποτελέσει και το τέλειο πρώτο πιάτο ως σούπα. Εννοείται ότι πέρα από τη γαλοπούλα, μπορείτε κάλλιστα να ετοιμάσετε μια άλλη κρεατόσουπα για το γιορτινό σας τραπέζι. Το ρύζι Καρολίνα 3αλφα απογειώνει τη συνταγή.

Πίτες
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, η παραδοσιακή βασιλόπιτα δεν είναι γλυκιά αλλά αλμυρή. Είναι ουσιαστικά μια παραδοσιακή κρεατόπιτα, η οποία κρύβει μέσα της το φλουρί. Η συνταγή μάς έρχεται από το Λιτόχωρο, γίνεται με τρια διαφορετικά κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό και αρνί) ενώ η προσθήκη ρυζιού δένει καλύτερα τα υλικά μας. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι 3αλφα Καρολίνα ή  ρύζι 3αλφα Μπλου Ροζ.

Στην ίδια λογική κινείται και η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα που φτιάχνεται παραδοσιακά με τρία διαφορετικά κρέατα (χοιρινό, αρνί και τράγιο), σπιτικό φύλλο και πολλά μπαχαρικά.  Για να δέσουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους αλλά και να έχουμε ένα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα το ρύζι 3αλφα Γλασσέ είναι απαραίτητο για την επιτυχία της.

Αφού έχουμε τσιγαρίσει τα κρέατά μας, προσθέσουμε τα μπαχαρικά μας, ρίχνουμε το ρύζι και η γέμιση είναι έτοιμη. Χρησιμοποιούμε είτε σπιτικό φύλλο είτε έτοιμο για ευκολία.

Κοτόπουλο με κάρι
Για αυτούς που δεν αγαπούν πολύ τη γαλοπούλα και προτιμούν κοτόπουλο στο γιορτινό τραπέζι και θέλουν παράλληλα να ξεφεύγουν λίγο και από τα κλασικά πιάτα ενός ελληνικού εορταστικού τραπεζιού, θα προτείναμε ένα κοτόπουλο με κάρι. Θα χρειαστείτε στήθος κοτόπουλο, πιπεριές σε 3 χρώματα, κάρι αλλά και ρύζι Basmati 3αλφα. Εύκολη και γρήγορη λύση και για καλέσματα της τελευταίας στιγμής! Αφού ετοιμάσετε το κοτόπουλο, το συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι, που απογειώνει τη συγκεκριμένη συνταγή.

Όλες οι παραπάνω συνταγές γίνονται ακόμα πιο νόστιμες και ιδιαίτερα θρεπτικές χάρη στην 3αλφα, που εδώ και πάνω από 50 χρόνια είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής, έχοντας κατακτήσει με την ποιότητα αλλά και την ποικιλία των προϊόντων της την πρώτη θέση στο ελληνικό τραπέζι! Μια αγαπημένη εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε, που συνεχώς εξελίσσεται ακολουθώντας Πιστοποιημένες Διαδικασίες που σέβονται το περιβάλλον, τον καλλιεργητή και φυσικά τον καταναλωτή. Η οποία, από το 2009 δημιούργησε την «Ομάδα Παραγωγών 3αλφα», που αποτελείται πλέον από περισσότερους από 300 Έλληνες παραγωγούς, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, από το χωράφι μέχρι το ντουλάπι της κουζίνας μας και το πιάτο μας!

Ας κάνουμε λοιπόν αυτές τις γιορτές ακόμα πιο ζεστές και γεμάτες μυρωδιές, χρησιμοποιώντας ρύζια και όσπρια πρώτης ποιότητας από την 3αλφα!