Αυτό που κάνει τα γεύματά μας στο τραπέζι ξεχωριστά είναι η ποιότητα που διακρίνει τα προϊόντα που γευόμαστε και η νοστιμιά που μας αφήνουν, κάτι που γνωρίζει καλά η τυροκομική εταιρεία ΡΟΎΣΣΑΣ, που έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία 65 και πλέον χρόνων και συνεχίζει ακάθεκτη.

Η εταιρία ΡΟΥΣΣΑΣ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, προκειμένου να επιτύχει ένα πραγματικά αυθεντικό προϊόν με απαράμιλλη γεύση. Η τεχνογνωσία της προήλθε κατά κύριο λόγο από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που για αιώνες μετακινούνταν με τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια των Αγράφων και της Πίνδου. Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως παρά τη συνεχή τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού, η οικογένεια ΡΟΥΣΣΑ εξακολουθεί να θεωρεί το εργοστάσιο απλά ως ένα μέσο βελτίωσης των παραδοσιακών τεχνικών και της παραγωγής σε άψογες συνθήκες υγιεινής, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει την κορυφαία ποιότητα των τυριών της, που αποτελεί και το σημαντικότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το όραμα της ηγεσίας της, την εμπειρία και την παράδοση της οικογένειας, αποτελούν τους βασικούς λόγους που σταδιακά η εταιρεία εξελίχθηκε, από μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Ελληνικές βιομηχανίες τυροκομικών προϊόντων της χώρας. Η εταιρεία έχει διακριθεί με βραβεία, ανάμεσα στα οποία το τρέχον έτος βραβεύθηκε από το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» του ΟΠΑΠ ως η κορυφαία εξαγωγική εταιρία για το διάστημα 2016-2018 και κέρδισε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, τη διάκριση «National Winner». Επίσης, ασπάζεται την «πράσινη φιλοσοφία» εφαρμόζοντας συστηματικά καινοτόμες πρακτικές στον χώρο της τυροκομίας και γι’ αυτό διακρίθηκε με το Χάλκινο Βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2019.

Η ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας , με παγκόσμια εμβέλεια και εξαγωγές που φτάνουν μέχρι και στο 95% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή.Τη φέτα ΡΟΥΣΣΑΣ και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα όπως το Αυθεντικό Γαλοτύρι ΡΟΥΣΣΑΣ και το μοναδικό Spread με γιαούρτι και γαλοτύρι, μπορούμε να τα βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στα Super Market Θανόπουλος, My Market και ΜΑΣΟΥΤΗΣ.