Σε κάθε κουζίνα από τη φοιτητική μέχρι και εκείνη της νοικοκυράς υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δε λείπουν ποτέ. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, κέτσαπ, πελτές και πούλπα ντομάτας είναι μερικά από αυτά που έχουμε σχεδόν όλοι στα ντουλάπια μας. Πρόκειται για υλικά πασπαρτού, αφού μπορούν να μπουν σε όλα τα φαγητά: από λαδερά, κοκκινιστά μέχρι σε σάλτσες και σε πίτσες. Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν ένα από αυτά τα συστατικά, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Το ζήτημα, λοιπόν, τώρα είναι να βρούμε και τα κατάλληλα προϊόντα που θα κάνουν τη μαγειρική μας πιο νόστιμη, αλλά και να ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε.

Πελτές και μαγειρική
Τα φαγητά της κατσαρόλας αγαπούν πολύ τον ντοματοπελτέ, δηλαδή τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Mια κουταλιά πελτέ είναι αρκετή για να νοστιμίσει και να κοκκινίσει τα μαγειρευτά μας στο καθημερινό τραπέζι. Λίγο από αυτό τα μαγικό συστατικό δίνει παραπάνω έντονη γεύση και στο πιο απλό πιάτο. Βέβαια και διατροφικά να το πάρουμε ο πελτές περιέχει λυκοπένιο (αντιοξειδωτική ουσία) 4 με 6 φορές περισσότερο σε σχέση με την φρέσκια ντομάτα. Η έντονη, γλυκιά και πυκνή γεύση που περιέχει συγκριτικά με ένα φρέσκο προϊόν το κάνει ιδανική επιλογή για όλα τα φαγητά. Εάν λοιπόν θέλετε να πετύχετε το τέλειο κοκκινιστό αυτήν τη φορά, χρησιμοποιήστε Πελτέ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και θα γίνει ο νέος σύμμαχός σας στην κουζίνα.

Πούλπα ντομάτας ντιπ
Η πούλπα ντομάτας φτιάχνεται από τριμμένες ντομάτες και πέρα από ντοματένια γεύση έχει και ντοματένια υφή. Είναι κατάλληλη για σάλτσες, καθώς θα τους δώσει μια πιο γεμάτη και πηχτή υφή. Η ιδανικότερη πρόταση για dressing σε ζυμαρικά, αλλά και σε ορεκτικά ως άλειμμα όπως στις μπρουσκέτες. Μπορείτε να το απολαύσετε και ως συνοδευτικό με κάπαρη και λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, ντιπ και σάλτσες για πίτσα. Εμπλουτίστε στη μαγειρική σας με την Πούλπα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που θα δώσει πιο πλούσια γεύση στις συνταγές σας.

Κέτσαπ, η συνοδευτική σάλτσα
Η κέτσαπ δεν έχει αντίπαλο. Πρόκειται για το πιο αγαπητό συνοδευτικό μικρών και μεγάλων. Αυτή η βαθιά κόκκινη σάλτσα με την ελαφρώς γλυκόξινη γεύση έχει ως βάση την ντομάτα. Πρόκειται για το τέλειο συνοδευτικό στις τηγανητές πατάτες, στο απλό τοστάκι με τυρί ακόμη και στα μακαρόνια. Επίσης, ταιριάζει πολύ στη γεύση των ψητών, όπως στις μπριζόλες, αλλά είναι και καλή βάση σάλτσας, αφού μπορεί να αναμιχθεί με άλλες αλοιφές και να μετατραπεί σε πεντανόστιμη σως. Ακριβώς για αυτό επειδή την τρώμε πολύ ξέρουμε πως χρειάζεται προσοχή για να έχουμε την κατάλληλη κέτσαπ, δηλαδή, νόστιμη και αγνή, όπως η Κέτσαπ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, που δεν περιέχει συντηρητικά ούτε γλουτένη.

Δείτε επίσης:

Ισπανική κουζίνα στο τραπέζι μας και στη νηστεία!

Ομοσπονδία, ένα όνομα που εμπνέει εμπιστοσύνη