Sponsored Content

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Σαρακοστής και φυσικά της υγιεινής διατροφής είναι τα όσπρια. Οι έθνικ εκδοχές τους, όπως για παράδειγμα τα πιάτα της μαροκινής κουζίνας, είναι γεμάτα χρώματα και αρώματα, γεύση και θρέψη γι αυτό και είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που απέχουμε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Με τα αγαπημένα μας προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και μερικές προσθαφαιρέσεις υλικών φτιάχνουμε πιάτα γεμάτα νοστιμιά, με έμπνευση από μια γαστρονομική παράδοση της Μεσογείου με την οποία η ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Ιδού μερικές ιδέες για τις πιο απολαυστικές παραλλαγές:

Ρεβίθια χωρίς… αρνί
Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που αγαπούν να απολαμβάνουν στο μαγευτικό Μαρόκο είναι το αρνί με ρεβίθια στη γάστρα. Πλούσια σε λαχανικά, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς αυτή η συνταγή είναι νοστιμότατη και χωρίς το κρέας. Για έξτρα γεύση, χρώμα και άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκες κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες, φουντίτσες μπρόκολου και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο από πάνω. Χρησιμοποιώντας έτοιμα βρασμένα ρεβίθια σε κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο ενώ απογειώνουμε τη γεύση με Αποφλοιωμένα Ντοματάκια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και Καλαμπόκι Naturel.

Πικάντικες φακές με γαρίδες
Κατά κανόνα οι μαροκινές φακές είναι νηστίσιμες αφού πέρα από το βασικό τους υλικό περιέχουν μόνο λαχανικά, μυρωδικά, μπαχαρικά και λάδι ελιάς. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτελούν την τέλεια βάση για παραλλαγές με θαλασσινά, όπως για παράδειγμα οι γαρίδες. Για να γλιτώσουμε χρόνο και κυρίως κόπο χρησιμοποιούμε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ φακές σε κονσέρβα. Με μερικές σταγόνες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε κάθε πιάτο, συμπληρώνουμε φρεσκάδα και άρωμα. Αν τις θέλουμε κόκκινιστές, δίνουμε την απόλυτη ντοματένια γεύση με ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη.

Φασόλια ελληνομαροκάνικα
Οι φασολάδες των Μαροκινών συνήθως ξεκινούν στην κατσαρόλα και χυλώνουν στον φούρνο, όπως ακριβώς και οι περισσότερες δικές μας. Η γεύση τους κατά κανόνα είναι γλυκοπικάντικη αφού περιέχουν από τζίντζερ και πάπρικα γλυκιά ως κουρκουμά και πιπέρι καγιέν. Στη δική μας πρόταση το φαγητό μπορεί και να φουρνιστεί κατευθείαν αφού χρησιμοποιούμε Φασόλια Λευκά σε κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και να εμπλουτιστεί με δάφνη, πράσο και σέλερυ αντί για μαϊντανό και κόλιανδρο που κατά κανόνα βάζουν οι Μαροκινοί.

Είναι γεγονός ότι όσο πιο ευφάνταστες οι ανταλλαγές και οι εναλλαγές των υλικών τόσο περισσότερες και νοστιμότερες οι παραλλαγές που προκύπτουν. Σε κάθε περίπτωση, τα μυστικά για βελούδινο αποτέλεσμα γεμάτο γεύση και άρωμα ολόφρεσκης ντομάτας είναι το κονκασέ Τοματίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ο Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Διπλής Συμπύκνωσης.

Tα κουσκούς της Μεσογείου
Ένα από τα εθνικά υλικά του Μαρόκου είναι το κουσκούς. Παραδοσιακά μαγειρεύεται με αρνί ή κοτόπουλο και ένα ολόκληρο σύμπαν μεσογειακών φρέσκων λαχανικών όπως τα κρεμμύδια, οι ντομάτες, τα καρότα, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Μαζί τους άφθονα φρέσκα μυρωδικά, με τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο να μη λείπουν σχεδόν από καμία παραλλαγή και τα πλούσια μείγματα μπαχαρικών, κυρίως πικάντικων.

Για όλους αυτούς τους λόγους το εμβληματικό υλικό μετατρέπεται σε εξαιρετική νηστίσιμη επιλογή, ειδικά αν συνδυαστεί με όσπρια που του ταιριάζουν απόλυτα. Αφαιρούμε λοιπόν το κρέας και βάζουμε μπόλικη φαντασία σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς. Το πιάτο απογειώνεται γευστικά και χρωματικά με έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ή έτοιμα βρασμένα ρεβίθια σε κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Μανιτάρια Τεμαχισμένα. Επίσης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πιο «δικά μας» αρώματα όπως το θυμάρι, η ρίγανη και η μαντζουράνα.