Η νηστεία μπορεί να είναι στέρηση κάποιων τροφών, αλλά είναι και ευκαιρία να δημιουργήσετε πολλές νόστιμες, γλυκές και αλμυρές συνταγές με νηστίσιμα υλικά. Σύμμαχος σας αυτές τις μέρες το σιμιγδάλι.

Το προϊόν που παρασκευάζεται από την άλεση κόκκων σκληρού σιταριού, είναι μιας πρώτης τάξεως πρώτη ύλη για συνταγές που κερδίζουν τις γευστικές εντυπώσεις και την περίοδο της Σαρακοστής. Πρώτη, αγαπημένη και λαχταριστή πρόταση που μας έρχεται στο μυαλό, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, στην νηστίσιμη εκδοχή του με ελαιόλαδο και κανέλα ή ακόμη και ενισχυμένος γευστικά με κάποιο χυμό φρούτων, όπως φράουλες ή πορτοκάλι.

Anoigma-(3)

Στις συνταγές που γεμίζουν τη νηστεία γλύκα, μπορείτε να προσθέσετε και τα πάντα ευπρόσδεκτα σιροπιαστά ή αλλιώς ένα νηστίσιμο μπακλαβά με ελαιόλαδο ή ένα νηστίσιμο σάμαλι. Βέβαια, με σιμιγδάλι μπορείτε να φτιάξετε και κρέμες νηστίσιμες, αλλά και μπισκοτάκια, όπως μελομακάρονα και μουστοκούλουρα για να συνοδέψετε τον καφέ και τα ροφήματα σας, ενώ ένα σιμιγδαλένιο ψωμί συνοδεύει ιδανικά τα πιάτα με όσπρια και τα λαδερά.

Να θυμάστε ότι επειδή η νηστεία αποκλείει αρκετές τροφές από το ημερήσιο μενού, καλό είναι να αναζητάτε τρόφιμα που σας προσφέρουν άφθονα θρεπτικά συστατικά, ώστε ο οργανισμός σας να μη στερείτε. Το σιμιγδάλι, αποτελεί άριστη επιλογή, καθώς εκτός από καλή πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών, περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β6, ενώ έχει ελάχιστα λιπαρά.