Λίγο που βάφουμε πολλά αβγά γιατί μας αρέσει πολύ αυτό το έθιμο, λίγο που το αναστάσιμο και το πασχαλινό τραπέζι έχουν του κόσμου τα καλά και τι να πρωτοφάμε, η επομένη του Πάσχα μας βρίσκει με αρκετά βαμμένα κόκκινα αβγά, που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

avgosalata

Τα αβγά τα αγαπάμε γιατί περιέχουν χολίνη, τη βιταμίνη που μας κάνει ευτυχισμένους, αφού βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης ή, αλλιώς, των ορμονών της ευτυχίας, επίσης βρίσκονται στην πρώτη θέση με τις ποιοτικές πρωτεΐνες που απορροφώνται απόλυτα από τον οργανισμό, βοηθούν στο αδυνάτισμα γιατί μας χορταίνουν με λίγες θερμίδες, ενώ κάνουν καλό στην όραση, δίνουν ενέργεια και δυναμώνουν τους μυς, αφού το ασπράδι περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν τίθεται δίλημμα, τα αβγά του Πάσχα θα καταναλωθούν όλα και με ευχαρίστηση!

Το καλύτερο; Με τα αβγά που περίσσεψαν έχετε μια πρώτης τάξεως πρώτη ύλη για να φτιάξετε νέες συνταγές, που ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και αρέσουν σε όλους. Τα προσθέτετε σε σαλάτες και σε πίτες, τα γεμίζετε ή τα πανάρετε και έχετε ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό, τα κάνετε ντιπ, αβγοσαλάτα ή ακόμα και τουρσί.