Οι κονσέρβες με τα έτοιμα βρασμένα όσπρια και λαχανικά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μάς λύνουν τα χέρια και κάνουν τα γιορτινά μαγειρέματα ένα δημιουργικό παιχνίδι!

Τις μέρες των γιορτών περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε τα καλύτερα πιάτα για τους αγαπημένους μας.

Υπάρχει όμως τρόπος να ετοιμάσουμε το γιορτινό τραπέζι πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα, χωρίς να αφιερώσουμε πολλές ώρες στις προετοιμασίες των εδεσμάτων.

Πολύτιμος σύμμαχος, για άλλη μια φορά, είναι τα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που μας λύνουν τα χέρια και μας δίνουν όλη τη γεύση και τη νοστιμιά που κρύβουν μέσα τους τα όσπρια και τα λαχανικά σε χάντρες, όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι.

Κόκκινα φασόλια σε νερό και λευκά φασόλια σε νερό είναι τόσο νόστιμα και καλοβρασμένα σαν να τα ετοιμάσαμε στην κουζίνα του σπιτιού μας. Δεν χρειάζονται ούτε μούλιασμα όλη τη νύχτα ούτε πολύωρο βράσιμο.

Ο αρακάς και το καλαμπόκι, επίσης, δεν χρειάζονται βράσιμο για να μπουν και να δώσουν γεύση, χρώμα και μια παιχνιδιάρικη διάθεση στις σαλάτες και τα συνοδευτικά.

Όσο για τα μανιτάρια, εκείνα δίνουν έναν πιο γιορτινό τόνο σε οποιαδήποτε σαλάτα επιλέξουμε να σερβίρουμε.

Στρώνουμε, λοιπόν, το γιορτινό τραπέζι με προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και δίνουμε έξτρα γεύση και νοστιμιά στις σαλάτες μας. Έτσι, αποφεύγουμε τις κατσαρόλες και τα πολύωρα βρασίματα και κερδίζουμε σε χρόνο, χώρο, σκεύη και διαδικασίες. Αφιερώνουμε τον χρόνο μας στον στολισμό του γιορτινού τραπεζιού, στην οικογένεια και στους φίλους μας κάνοντάς τους παρέα στο γιορτινό απεριτίφ στο σπίτι.

Μερικές ιδέες για σωστά ταιριάσματα
Τι χρειάζεται μια σαλάτα για να κερδίσει τις εντυπώσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι; Καλά υλικά, ποικιλία και χρώμα.

Τα φετινά Χριστούγεννα προσθέτουμε γεύση και υπέροχα γιορτινά χρώματα στις σαλάτες μας με τα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Πράσινος αρακάς, χρυσοκίτρινο καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια δίνουν χρώμα και αναβαθμίζουν ακόμη και την πιο απλή πράσινη σαλάτα. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι αμέτρητοι.

Τα λευκά και τα κόκκινα φασόλια ταιριάζουν τέλεια με όλες τις πράσινες σαλάτες (μαρούλι, iceberg, κινέζικο λάχανο, ρόκα και σπανάκι) και τα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο και θυμάρι) αλλά και με τα φρούτα, όπως το ρόδι, το μάνγκο, το πορτοκάλι και τον ανανά, που δίνουν έναν πιο δροσερό και γιορτινό τόνο στα πιάτα.Ο καταπράσινος αρακάς, ταιριάζει επίσης ωραία σε σαλάτες αλλά μπορεί πολύ εύκολα να ανακατευθεί με ένα αρωματικό ρύζι και να του χαρίσει έξτρα γεύση και χρώμα.

Το καλαμπόκι χαρίζει το χρυσαφένιο φωτεινό του χρώμα σε πολλά πιάτα. Ταιριάζει ωραία με όλες τις πράσινες σαλάτες, ενώ αν συνδυαστεί με κόκκινα φασόλια δίνει μεξικάνικο αέρα στο τραπέζι.

Τα μανιτάρια μπαίνουν επίσης σε όλες τις σαλάτες, καθώς αν συνδυαστούν με μια πλούσια ποικιλία σαλατικών, με φρέσκο ρόδι και λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω ταιριάζουν και με το ρύζι σαν συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι, οπότε ανάλογα με το τι θα φτιάξετε, χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ποικιλοτρόπως.

Extra συμβουλές σχετικά με τη χρήση τους
Ανοίγουμε την κονσέρβα και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια, τον αρακά ή το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε και να δώσουμε γεύση και χρώμα στα πιάτα μας.
Τα μανιτάρια δεν τα ξεπλένουμε, απλώς τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Αν θέλουμε να γίνουν πιο τραγανά, μπορούμε να τα βάλουμε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά για να τα σοτάρουμε και να γίνουν πιο γευστικά.

Καλές γιορτές και καλά μαγειρέματα!