Sponsored Content 

Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μία ημέρα, αλλά είναι η ατμόσφαιρα όλων των ημερών του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου που μαζευόμαστε με την οικογένεια, τους αγαπημένους μας φίλους και μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές. Η ζεστασιά του σπιτιού, η μουσική, τα χαμόγελα, οι αγκαλιές η απόδραση από τη ρουτίνα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να ανέβει η διάθεσή μας. Φυσικά, όλα αυτά μαζί με νόστιμο φαγητό και απολαυστικά κοκτέιλ.

Βέβαια, επειδή η περίοδος των γιορτών διαρκεί αρκετές ημέρες καλό θα ήταν η κατανάλωση του αλκοόλ να μη γίνεται σε καθημερινή βάση. Επίσης, μπορούμε να έχουμε νόστιμα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ που θα συντροφεύουν στα γιορτινά τραπέζια εμάς και την παρέα μας. Τα λεγόμενα mocktails έχουν γίνει έτσι και αλλιώς πια μέρος των επιλογών στο μπαρ, καθώς υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν θέλει να καταναλώνει αλκοόλ. Το ζήτημα όμως είναι να έχουμε και ένα απολαυστικό και εύκολο αποτέλεσμα στο σπίτι.

Γιορτάζουμε καλύτερα χωρίς αλκοόλ
Τα mocktails και τα virgin cocktails έχοντας κερδίσει τη δική τους θέση στην αγορά, αποτελούν πρόκληση για τους mixologists, καθώς καλούνται να φτιάξουν καινούργιες προτάσεις, αφού αυξάνεται η ζήτησή τους. Ακριβώς και για αυτό φέτος θα έχουν τη τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι. Εμείς θα τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, με τα υλικά που θα επιλέξουμε κι έτσι θα προφέρουμε ωραίες, δροσερές και κυρίως υγιεινές προτάσεις στους καλεσμένους μας. Έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειαστούμε για σίγουρη επιτυχία.

Γιατί να επιλέξουμε Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό αντί για σοδόνερα
Όλα ξεκινάνε από τη βάση που θα επιλέξουμε, δηλαδή το νερό, καθώς οποιαδήποτε επιλογή δεν επαρκεί. Θα χρειαστούμε Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά για τα mocktails, καθώς δεν θα επηρεάσουν τη γεύση των υπόλοιπων υλικών και άρα μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση. Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά ενισχύουν τα αρώματα και τις γεύσεις άλλων φυσικών συστατικών όπως τα φρέσκα φρούτα. Αντιθέτως τα σοδόνερα εξαιτίας της όξινης γεύσης που έχουν ενδεχομένως να αλλοιώσουν τη γεύση των άλλων υλικών.

Ακόμη, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά μας βοηθούν στη χώνεψη και σημαντικό βέβαια είναι ότι η διαφορά τους φαίνεται στο στομάχι μας, στη διάρκεια της χώνεψης. Από την άλλη τα σοδόνερα είναι απλά νερά, μεταλλικά ή μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ. Επιπλέον, τα σοδόνερα κάποιες φορές έχουν δυσάρεστη γεύση και έντονη επίγευση.

Επιλέγουμε νερό χωρίς νιτρικά
Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο και ειδικά για ευπαθείς ομάδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης τους. H ύπαρξη νιτρικών στο πόσιμο νερό έχει αρνητικότερη επίδραση αφού μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα μας τα κύτταρα. Για αυτό  7 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση με συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών που αφορά την κατανάλωση από ευπαθείς ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το όριο για τους ενήλικες είναι 50mgr/L ενώ για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες είναι maximum 10mgr/L.

Επιλέγουμε AQUA Carpatica για τέλεια  Mocktails
Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, που αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη. Με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες) και χωρίς καθόλου νιτρικά το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό έχει ευχάριστη γεύση ενώ δεν έχει καθόλου επίγευση. Μάλιστα, το ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο. Όλοι αυτοί οι λόγοι το κάνουν ιδανικό για τα mocktail. Παρακάτω υπάρχουν 3 απολαυστικές προτάσεις από τον bartender Αναστάσιο Τσιλίκουνα (www.yourbartender.gr) για να φτιάξουμε τα τέλεια mocktails στο σπίτι.

GREEN BUBBLE GARDEN
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
30 ml χειροποίητο σιρόπι αγγουριού
20 ml φρέσκος χυμός λάιμ
Για το γαρνίρισμα: λεπτές φέτες αγγουριού, αστεροειδής γλυκάνισος, κόκκοι κόκκινου πιπεριου, φύλλα βασιλικού

PURPLE RAIN
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
30 ml πουρές από φρέσκα blueberries
20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
10 ml αιρόπι ζάχαρης
Για το γαρνίρισμα: φέτες λεμονιού και φρέσκα μούρα

HOMEMADE LAVENDER LEMONADE
AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό
80 ml φρέσκια χειροποίητη λεμονάδα
20 ml σιρόπι λεβάντας και φρέσκα φύλλα δυόσμου
Για το γαρνίρισμα: φέτες λεμονιού και αποξηραμένη λεβάντα


www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr