Να μείνω μέσα ή να βγω έξω; Διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα; Να ανοίξω μια εζα Pilsener ή μια εζα Lager; Κάθε μέρα έχουμε διλήμματα -άλλοτε απλά, άλλοτε πιο σύνθετα- και κάνουμε επιλογές, συνειδητά ή ασυνείδητα.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις η σωστή επιλογή δεν είναι εμφανής. Γιατί όταν ξέρεις ξεκάθαρα τι θέλεις ή ποια είναι η καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει δίλημμα. Όταν όμως, οι επιλογές είναι εξίσου καλές και δελεαστικές, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και το δίλημμα είναι για δυνατούς λύτες.

Πάρτε, για παράδειγμα, τις αγαπημένες μας μπίρες, την εζα Pilsener και την εζα Lager. Και οι δυο ξεχωριστές, μοναδικές, ευκολόπιοτες αλλά παράλληλα και τόσο διαφορετικές. Εδώ το δίλημμα παραμένει και είναι υπαρκτό: «Ποια από τις δυο είναι καλύτερη;»

Ακόμα κι οι φανατικοί Pilsneristas ή οι ορκισμένοι Lageristas, μπορεί να διαφωνούν για το ποια εζα είναι η καλύτερη, όμως συμφωνούν στο ότι η μία εζα είναι καλύτερη απ’ την άλλη. Γιατί μπορεί μια μέρα να θες μια δροσιστική μπίρα, να την απολαύσεις σκέτη ή με ένα πλατό τυριών βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά… Μια μπίρα με αρμονία γεύσης και γεμάτο σώμα, από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριών και λυκίσκου, μια εζα Lager δηλαδή.

Την άλλη, μπορεί να έχεις διάθεση για μια μπίρα με μεστό σώμα και ντελικάτη πικράδα στην επίγευση. Να θέλεις να αφεθείς στην καστανόξανθη εζα Pilsener και να παρασυρθείς από τα γοητευτικά αρώματα λυκίσκου και τις νότες ανθόμελου, που την κάνουν να ξεχωρίζει. Το δίλημμα είναι μεγάλο, όμως και οι δύο ταιριάζουν στη διάθεση της στιγμής και ακόμα και αν καθεμιά έχει τους υποστηρικτές της, πάντα θα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να διαλέξεις μια από τις δύο.

Το ερώτημα παραμένει και οι κάλπες είναι ακόμα ανοιχτές: «Εσύ, ποια εζα προτιμάς;». Λάβε μέρος στο πανελλαδικό «δημοψήφισμα» ψηφίζοντας την αγαπημένη σου μπίρα και κέρδισε πλούσια δώρα από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης!

Το άρθρο της εβδομάδας