Το να ακολουθείς μια vegan διατροφή δεν σημαίνει ότι στερείσαι απόλαυση, γεύση και ποικιλία. Γι’ αυτό και στόχος μου είναι κάθε μήνα να σας παρουσιάζω μερικά από τα αγαπημένα μου προϊόντα που αξίζει να προσθέσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για τη θρεπτική τους αξία.

Χειροποίητο Εφτάζυμο Παξιμάδι
Νόστιμα και θρεπτικά, αυτά τα παξιμάδια από το Κτήμα Βελεγράκη είναι ιδανικά για ντάκο και αλμυρά cheesecakes με vegan «τυρί», ενώ θρυμματισμένα μπορούν να δώσουν το τραγανό στοιχείο στις σαλάτες μας. Ζυμώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο με τη χρήση κουνενού, ενός μείγματος από χοντροαλεσμένο ρεβίθι και κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ακριβώς όπως ζυμωνόταν και πριν από αρκετές δεκαετίες στα χωριά των Αστερουσίων στην Κρήτη. Γι’ αυτό είναι τόσο νόστιμα και απολαυστικά.

Πέννες από 100% αρακά, GreenBay
Ως φανατικός μακαρονάς, πραγματικά εξεπλάγην από την υφή και την απαλή γλυκιά γεύση αυτού του ιδιαίτερου ζυμαρικού. Οι συγκεκριμένες πέννες είναι φτιαγμένες από 100% βιολογικό αλεύρι αρακά, που τους χαρίζει αυτό το υπέροχο πράσινο χρώμα, αλλά και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με vegan pesto, κόκκινες, αλλά και λευκές πιπεράτες σάλτσες. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή διατροφής για όλη την οικογένεια, χορτοφάγους και μη, αλλά και για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Σοκολάτα με φουντούκι
Πραγματικά απολαυστική, η συγκεκριμένη σοκολάτα Super Nut, της Vivani, είναι το όνειρο κάθε chocoholic. Με γεύση που θυμίζει την αγαπημένη πραλίνα φουντουκιού των παιδικών μας χρόνων, μπορεί να αποτελέσει τον τέλειο γλυκό επίλογο κάθε γεύματος ή ένα γρήγορο και λαχταριστό σνακ. Περιέχει ρόφημα ρυζιού αντί για γάλα και έτσι είναι κατάλληλη για vegans, αλλά και άτομα με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Κομπόστα ροδάκινο με σαφράν
Ωριμα ροδάκινα καθαρισμένα στο χέρι, βουτηγμένα σε ελαφρύ σιρόπι και σαφράν από το Πράσινο Μονοπάτι: μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερη συνοδεία για το «γιαούρτι» ή πιο νόστιμη γέμιση για τις φρουτένιες τάρτες σας; Ακόμα και σκέτο, είναι τέλειο για μια στιγμή υπογλυκαιμίας. Τα ροδάκινα σε συνδυασμό με το σαφράν δίνουν ένα μοναδικά αρωματικό και νόστιμο γλυκό, που θυμίζει καλοκαίρι όλο τον χρόνο.

Κριτσινάκια με μανιτάρι λεντινούλα
Αυτά τα τραγανά κριτσινάκια της Δίρφυς από την Εύβοια έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μου! Τα έχω πάντα στην τσάντα μου, καθώς είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για κάθε στιγμή της μέρας. Ο γευστικός συνδυασμός από μανιτάρι λεντινούλα, σκόρδο και βασιλικό τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα κλασικά κριτσίνια και θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εγώ απλώς να σας προειδοποιήσω ότι είναι άκρως εθιστικά!

Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο akros.gr και σε vegan καταστήματα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr