Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις -εκτός από το κλασικό «από πού παίρνεις την πρωτεΐνη σου»- που μού κάνουν όταν μαθαίνουν πως είμαι vegan είναι «και πώς ζεις χωρίς παγωτό;». Ε λοιπόν δεν ζω! Μέσα στα 6 χρόνια που ακολουθώ αυτόν τον τρόπο διατροφής, έχω κάνει την έρευνά μου και σαν ορκισμένη γλυκατζού έχω βρει τα μαγαζιά με τα πιο νόστιμα και λαχταριστά vegan παγωτά! Καταρρίπτω το μύθο ότι τα σορμπέ είναι άγευστα και ξενέρωτα και σάς παρουσιάζω εκείνα που θα κάνουν μέχρι και τους μεγαλύτερους λάτρεις των κλασικών παγωτών να «αλλαξοπιστήσουν»!

Solo Gelato
Το Solo Gelato δεν είναι απλώς το πιο αγαπημένο παγωτατζίδικο του Χαλανδρίου. Είναι ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα στην Ευρώπη, καθώς το παγωτό του βραβρεύτηκε με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Εκτός από μεγάλη ποικιλία σε κλασικά παγωτά με αγελαδινό γάλα, εκεί μπορείς να βρεις και μια ικανοποιητική ποκιλία σε σορμπέ, που φέρουν το σήμα V (vegan). Μπορεί κάθε φορά που το επισκέπτομαι οι γεύσεις να είναι διαφορετικές, ωστόσο η ποιότητα μένει η ίδια. Για εμένα έχει την τέλεια μαστιχωτή και κρεμώδη υφή, χαρακτηριστικό που δύσκολα συναντά κανείς πια. Τα σορμπέ παράγονται κυριολεκτικά από το μηδέν στο εργαστήριο με πρώτες ύλες πάντα τα φρέσκα φρούτα εποχής. Για τους λάτρεις του κλασικού, υπάρχουν οι πάντα αγαπημένες γεύσεις φράουλα, λεμόνι και μάνγκο, αλλά και άλλες πιο ιδιαίτερες, όπως το πεπόνι, η pina colada (με καρύδα και ανανά) και το βερίκοκο με βανίλια Μαδαγασκάρης.
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι



Zillion’s

Εάν θέλεις μεγάλη ποικιλία και αγαπάς τα σορμπέ που έχουν ήπια γλυκιά γεύση και θυμίζουν το φρέσκο φρούτο, τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου μαγαζί! Πώς ξέρω ότι είναι τόσο φρέσκο και αγνό; Σε κάθε κουταλιά από τα αγαπημένα μου σορμπέ φράουλα και μύρτιλλο, αισθάνομαι ότι δαγκώνω το πραγματικό φρούτο. Στη λίστα με τα σορμπέ μπορεί να βρει κανείς και τo απολαυστικό σορμπέ σοκολάτα με έντονη, «βαριά» γεύση, αλλά και το ιδιαίτερο σορμπέ χαλβά, που έχει ακριβώς την ίδια γεύση με τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά της γιαγιάς.
Διονύσου 70, Κηφισιά



Buzzer Bitter

Εάν αναζητάς γεύσεις που ξεφεύγουν από το κλασικό τρίο λεμόνι-μάνγκο-φράουλα, τότε πέρασε μία βόλτα από το Buzzer Bitter. Εκεί θα βρεις vegan παγωτά (ναι καλά διάβασες, όχι σορμπέ!), φτιαγμένα φυσικά χωρίς γάλα και ζωικά λιπαρά, αλλά έχοντας ως βάση το ελαιόλαδο. Όσο για τη γεύση τους; Σαν γνήσιο ιταλικό gelato! Στη λίστα με τις γεύσεις θα βρεις σοκολάτα, φυστίκι, μπισκότο και τις δικές μου προσωπικές αγαπημένες βανίλια και φουντούκι.
Λεωφ. Μεσογείων 490, Αγία Παρασκευή
Εθν. Αντιστάσεως 1 & Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι
Λεωφ. Βεΐκου 8, Γαλάτσι

Fatto a mano
Εάν εκτιμώ κάτι στη φιλοσοφία του Fatto a Mano είναι το πόσο ακριβής είναι η ονομασία του καταστήματος. Τα παγωτά είναι πραγματικά «φτιαγμένα στο χέρι» με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα εποχής και τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης. Το κυριότερο είναι ότι δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετα όπως βελτιωτικά γεύσης και χρωστικές ουσίες. Λατρεύω το ροδάκινο, το πεπόνι, την μπουρνέλα, τον χαλβά αλλά και τα κλασικά φράουλα και μάνγκο, όλα πολύ πλούσια σε γεύση και με το πραγματικό τους χρώμα που δεν έχει δεχθεί κανενός είδους ενίσχυση, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για αληθινά χειροποίητο παγωτό. Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με τον ιδιοκτήτη, έμαθα πως σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμο και σορμπέ αβοκάντο και ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να το δοκιμάσω! Αξίζει να πω επίσης πως για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, το Fatto a Mano έχει προσθέσει στο μενού και παγωτά με στέβια.
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι

Coco’s
Τα χειροποίητα παγωτά του, που κατά τη γνώμη μου αγγίζουν τα όρια του εθιστικού, είναι για εμένα μερικά από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει! Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που βρίσκομαι στον Πειραιά, περνάω πάντα μια βόλτα για να χαζέψω τη βιτρίνα με τις παγωμένες δημιουργίες του και τελικά να ενδώσω στον πειρασμό! Όλα τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα και παράγονται καθημερινά, στο εργαστήριο της οικογένειας Βογιατζόγλου στη Νίκαια με έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες και την άριστη γεύση. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι, βρίσκω διαφορετικές γεύσεις. Αυτές που όμως έχουν μείνει χαραγμένες στη γευστική μου μνήμη είναι το μάνγκο, το πεπόνι, το λιμοντσέλο και το μανταρίνι. Στην παραπάνω λίστα θα συμπεριελάμβανα εύκολα και την καρύδα, αλλά δυστυχώς πρόσφατα άλλαξαν τη συνταγή και ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αγελαδινό γάλα.
Κυδαθηναίων 26, Πλάκα
Σωτήρος Διός, Πειραιάς 
Σμύρνης 14, Αιγάλεω
Βουρνόβα 2, Νίκαια

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr