Παρά τη συνεχή αύξηση που γνωρίζει η τάση του βιγκανισμού διεθνώς, δεν είναι όλοι οι σεφ έτοιμοι να κάνουν αλλαγές στα μενού τους, για να ευχαριστήσουν και όσους δεν τρώνε κρέας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Βρετανός σεφ Sat Bains, του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin εστιατορίου «Sat Bains with Rooms» στο Νότιγχαμ, που μιλώντας στο βρετανικό site Nottinghamshire Live δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βάλει vegan πιάτα στο μενού του. Μάλιστα, χαρακτήρισε το φαγητό που στηρίζεται αποκλειστικά σε φυτικές τροφές ως τη μεγαλύτερη απάτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sat Bains (@satbains1) στις

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε δεν αισθάνεται ότι η διεθνής αύξηση του ενδιαφέροντος προς τη vegan διατροφή τα τελευταία χρόνια, τον υποχρεώνει να κάνει ανάλογες προσθήκες στο μενού του εστιατορίου του. «Δεν πρόκειται για 10 πιάτα που μπήκαν τυχαία στο μενού», δήλωσε εξηγώντας τη φιλοσοφία του μενού του και πόσο προσεκτικά έχει γίνει η επιλογή των πιάτων που περιέχονται σε αυτό. Συνεπώς, μιας και όπως αναφέρει δεν είναι ειδικός πάνω στα vegan φαγητά και δεν είχε ποτέ την πρόθεση να δημιουργήσει ένα vegan εστιατόριο δεν θα έκανε καμία αυστηρώς φυτοφαγική προσθήκη. «Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε μία heavy metal συναυλία και να περιμένεις να ακούσεις κλασική μουσική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sat Bains (@satbains1) στις

Όσο για τις τιμές, ο σεφ ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να χρεώσει για ένα vegan μενού όσο χρεώνει τώρα για ένα μενού που περιέχει κρέας και θαλασσινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μενού 7 πιάτων στο Sat Bains κοστίζει ₤105 το άτομο. «Το vegan φαγητό είναι η μεγαλύτερη απάτη» τόνισε, εξηγώντας ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ φτηνά άρα και τα πιάτα δεν γίνεται να είναι ακριβά.