To τι σημαίνει να είναι κανείς vegan είναι κάτι γνωστό πλέον, ωστόσο ας το διευκρινίσουμε άλλη μία φορά. H vegan διατροφή δεν συνίσταται απλά στη μη κατανάλωση κρέατος, αλλά και όλων των ζωικών παράγωγων, όπως το γάλα και το αβγό.

Τι είναι, ωστόσο, η τάση dirty vegan που έχει μεγάλη πέραση και στην εστίαση και σε τι διαφέρει από αυτό, που μόλις περιγράψαμε, δηλαδή από τον βιγκανισμό, όπως τον γνωρίζουμε;

Η τάση αυτή αποτελείται όντως από άτομα που ασπάζονται τη vegan διατροφή, αλλά από την άλλη ψάχνουν συνταγές που να μιμούνται εκείνες που έχουν κρέας. Για παράδειγμα, θα καταναλώσουν burger με μπιφτέκι λαχανικών, πίτσα που να θυμίζει εκείνη με τα αλλαντικά, αλλά φυσικά δεν θα περιέχει αλλαντικά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Artist: Emma 👩🏼‍🎨💚🌱 (@vegan.paints) on

Το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και στην εστίαση, όπου υπάρχει τάση για dirty vegan μαγαζιά, τα οποία ανοίγουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου και προσφέρουν ουσιαστικά vegan επιλογές για «cheat meals». Πρόκειται, δηλαδή, για απομιμήσεις και όχι για πραγματικό κρέας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bex (@bex_thevegan) on

Φυσικά, όλα αυτά μας θυμίζουν το vegan κρέας, αλλά και το vegan τυρί. Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει γίνει σαφές πόσο θετικά μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τόσο επεξεργασμένα τρόφιμα. Ωστόσο, εσείς είτε vegan είτε όχι θα δοκιμάζατε ένα τέτοιο γεύμα απομίμησης;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bj_vegan on

Διαβάστε ακόμη:
Έρευνα: Τα vegan γεύματα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι

Το λάθος που μπορεί να κάνει τη φυτοφαγική διατροφή ανθυγιεινή για την καρδιά

Vegan burger με… κρέας διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου