Το sashimi παραδοσιακά φτιάχνεται με λεπτοκομμένα κομμάτια ψαριού. Μία food blogger όμως βρήκε την καλύτερη εναλλακτική λύση για να μπορούν να απολαύσουν σούσι και οι vegans.

Η food blogger Eva Friedl αντικατέστησε το ψάρι με ένα υλικό που φαίνεται ότι προτιμούν οι vegans, όταν θέλουν να φτιάξουν πιάτα που θυμίζουν οπτικά κρέας και αυτό δεν είναι άλλο από το καρπούζι, που έχουμε ήδη δει να μετατρέπεται σε καπνιστή μπριζόλα και στη συνέχεια σε γέμιση για σάντουιτς. Αυτή τη φορά λοιπόν, η κόκκινη σάρκα του έρχεται να αντικαταστήσει τον τόνο.

Η Eva Friedl μάλιστα ανέβασε και ένα βίντεο με τη διαδικασία στον λογαριασμό της στο TikTok, δείχνοντας πώς μπορεί να φτιαχτεί το vegan sashimi σε 4 πολύ απλά βήματα, ώστε να το δοκιμάσει όποιος θέλει. Και όπως κάθε τι περίεργο και εντυπωσιακό στο TikTok, το βίντεο της έχει ήδη γίνει viral, με περισσότερα από 500.000 views, έως αυτή τη στιγμή.

Όσο για την ακριβή συνταγή, την έχει ανεβάσει στον λογαριασμό της στο Instagram (@vegaliciouslyeva), όπου ανεβάζει συχνά συνταγές και προτάσεις υγιεινής διατροφής. Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία όμως, το vegan sashimi φτιάχνεται με 300γρ. σάρκα καρπουζιού, 50ml σόγια sauce, 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο, 2 κουτ. σούπας σπόρους από άσπρο και μαύρο σουσάμι και ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη simple🌱healthy🌱vegan🌱recipes (@vegaliciouslyeva) στις

Η διαδικασία σε 4 βήματα έχει ως εξής:
1) κόβει το καρπούζι σε φέτες που θυμίζουν σούσι,
2) ανακατεύει σε ένα μπολ τη σόγια, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ και βάζει μέσα το καρπούζι να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες,
3) το μαγειρεύει σε κατσαρόλα με το καπάκι κλειστό για περίπου 10 λεπτά, για να μαλακώσουν όλα τα κομμάτια,
4) σουρώνει τα κομμάτια του καρπουζιού και κυλάει τις άκρες του πάνω στο σουσάμι, για να κολλήσουν γύρω-γύρω.

Τόσο απλά έχει ένα εναλλακτικό σούσι, που σερβίρεται με φέτες αγγουριού, μαγιονέζα και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία βήμα-βήμα:

@vegaliciouslyeva🌱 cruelty free tuna 🌱 full recipe on my Insta✌🏻💚 ##vegantuna ##vegan ##veganrecipe ##tiktokrecipe ##healthy ##veganfoodie ##veganrecipes♬ Mood – 24KGoldn

Δείτε επίσης:
Μπορούμε να τρώμε ωμό ψάρι με ασφάλεια;

24 vegan φαγητά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό (VIDEO)

Τα πάντα για το σούσι (για να μη σε πιάσουν αδιάβαστο)