Αν έχετε επιλέξει μια vegan διατροφή ή αν ψάχνετε μια πιο ελαφριά εκδοχή της σαντιγί, ώστε να φτιάχνετε επιδόρπια με λιγότερες θερμίδες, σας έχουμε βρει ένα εύκολο και γευστικό φυτικό υποκατάστατο, που παρασκευάζεται πολύ εύκολα, καθώς απαιτεί μόλις ένα υλικό!

Πρόκειται για τη σαντιγί καρύδας, που φτιάχνεται είτε από κρέμα καρύδας είτε από γάλα καρύδας. Πώς; Χρειάζεται απλώς να βάλετε το προιόν στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το κρεμώδες λευκό στρώμα που έχει πάνω πάνω και χτυπάτε καλά το λιπαρό μέρος με το χέρι ή με ένα μίξερ. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε βανίλια ή/και ζάχαρη. Και η φυτική σαντιγί σας είναι έτοιμη, εύκολα και γρήγορα!

Προτού αποφασίσετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη σαντιγί, πρέπει να λάβετε υπόψιν κάποια πράγματα, που θα αποτελέσουν τα μυστικά της επιτυχίας της συνταγής σας.

Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσετε, επιλέγοντας μια καλή και ποιοτική πρώτη ύλη. Το γάλα καρύδας έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια στη ζωή μας, οπότε έχετε αρκετές επιλογές. Όσο για την κρέμα καρύδας, είναι λιγότερο συνηθισμένη, γι’ αυτό θα προτείναμε να την προμηθευτείτε από κάποιο μαγαζί με βιολογικά προϊόντα, ώστε να είναι υψηλής ποιότητας. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε κρέμα αντί για γάλα καθώς είναι λιγότερο ειδαρής και θα μπορέσετε να τη δουλέψετε καλύτερα και να βγάλετε μεγαλύτερη ποσότητα σαντιγί.

Πέρα από την πρώτη ύλη, πολύ σημαντική είναι η θερμοκρασία του προϊόντος. Πρέπει να είναι αρκετά κρύο αλλά όχι παγωμένο για να δουλευτεί σωστά. Επιλέγετε ανάμεσα στο ψυγείο και την κατάψυξη. Αν είναι να το βάλετε στο ψυγείο, πρέπει να το αφήσετε εκεί περίπου 2 μέρες προτού το χρησιμοποιήσετε. Η κατάψυξη σάς λύνει τα χέρια, καθώς σε μισή ώρα, είναι έτοιμο για χτύπημα!

Πώς μπορείτε να την εντάξετε στις συνταγές σας; Συνοδεύοντας τα γλυκά σας, αντικαθιστώντας τη σαντιγί, πχ δίπλα σε μια σοκολατόπιτα, μια τάρτα, ένα κέικ ή ακόμα και σε μια τούρτα. Εννοείται ότι μπορείτε να τη φάτε και σκέτη, αφού έχει πολύ ωραία γεύση καρύδας, μαζί με φρέσκα φρούτα ή μπισκότα ή να τη βάλετε πάνω από τον καφέ ή τη σοκολάτα σας.

Να έχετε στο νου σας ότι η συγκεκριμένη σαντιγί μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αν φυσικά περισσέψει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τη χτυπήσετε λιγο πριν το σερβίρισμα.

Δείτε επίσης:
Ζάχαρη καρύδας: Γιατί και πώς να την εντάξετε στη διατροφή σας

Γιατί το γάλα καρύδας είναι υγιεινό και πώς να το απολαύσεις

Βουτυράτα λαχανικά με κρέμα καρύδας και μουστάρδα