Αν θέλετε ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ, τότε αυτές οι vegan quesadillas με χούμους είναι ό,τι πρέπει. Ενδείκνυται για όλες τις ώρες -ακόμα και για τις βραδινές λιγούρες- ενώ είναι παράλληλα και πολύ χορταστικό. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για όσους ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και όσους λατρεύουν τα λαχανικά, ενώ το χούμους έρχεται να συμπληρώσει γευστικά τη συνταγή. Το χούμους είναι το «πάντρεμα» του ρεβιθιού με το ταχίνι, οπότε είναι εξαιρετικά θρεπτικό καθώς προκύπτει από δύο υπερτροφές. Ωστόσο, επειδή είναι υψηλό σε θερμιδική αξία, προτείνεται να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

Η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι πρέπει για σνακ αλλά και για ένα γρήγορο ορεκτικό ή συνοδευτικό του ποτού σας, όταν έχετε φίλους στο σπίτι.

Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις quesadillas

Υλικά
1 μεγάλη τορτίγια
1 κoυτ.γλυκού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ της κούπας ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές
½ κούπα φύλλα baby σπανάκι
¼ της κούπας χούμους
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις  πιπεριές. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και σοτάρετε για μερικά 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 επιπλέον λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο λάδι, ενώ παράλληλα, απλώνετε το χούμους στο ένα μισό της τορτίγιας και στο άλλο μισό βάζετε τα λαχανικά. Στη συνέχεια, διπλώστε την τορτίγια στη μέση και τοποθετήστε την στο τηγάνι.

Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και μετά αναποδογυρίστε τη ώστε να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, την κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε.

Extra tips
Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της επιλογής σας, όπως, για παράδειγμα, καλαμπόκι ή κολοκυθάκια.