Τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου για το 2019 ανέδειξε το HappyCow ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς για vegan και vegetarian εστιατόρια στον κόσμο.

Ειδικότερα, το HappyCow για να βγάλει τη λίστα αξιολόγησε τις πόλεις βάσει τεσσάρων παραγόντων: τον αριθμό των vegan εστιατορίων, τον αριθμό των εστιατορίων με επιλογές για vegan ή χορτοφάγους, τον vegan πληθυσμό και τη γενικότερη αξιολόγηση του Happy Cow για τη φιλικότητα της κάθε πόλης προς τους vegan. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Λονδίνο, το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει 152 vegan εστιατόρια. Αξιοσημείωτο είναι, το γεγονός ότι ο αριθμός των vegan στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον οργανισμό Vegan Society, τετραπλασιάστηκε μεταξύ 2014 και 2019, φτάνοντας τα 600.000 άτομα.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 111 εστιατόρια. Η Μπανγκόκ ήταν η μοναδική νέα προσθήκη στη λίστα φέτος, στην όγδοη θέση. Σημαντικό στοιχείο είναι ακόμη, ότι όπως επισημαίνει το HappyCow έχοντας, ως βάση τα Google Trends η vegan διατροφή αυξήθηκε κατά 7 φορές περισσότερο μεταξύ 2014 και 2019. Τέλος, για την Πράγα, που είναι και η τελευταία πόλη στην κατάταξη με πληθυσμό μόλις 1,26 εκατομμυρίων ανθρώπων διαθέτει 53 εστιατόρια vegan που αναφέρονται στο HappyCow.

Οι δέκα πόλεις λοιπόν, έτσι όπως προέκυψαν ειναι: 1. Λονδίνο, 2.Νέα Υόρκη, 3.Βερολίνο, 4.Τορόντο, 5. Λος Αντζελες, 6.Βαρσοβία, 7.Πόρτλαντ, 8.Μπανγκόκ, 9. Τελ Αβίβ, 10. Πράγα.

Το άρθρο της εβδομάδας