Τα αγαπημένα brownies είναι πάντα ένας μεγάλος πειρασμός. Με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή, μπορούμε να δοκιμάσουμε το σοκολατένιο γλυκό στη vegan εκδοχή του και να το συνδυάσουμε με το παγωτό που προτιμάμε για να απογειώσουμε τη γεύση του.

Υλικά (για 15 κομμάτια)
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. λευκή ζάχαρη
¾ φλιτζ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. φυτικό λάδι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 – 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ.

Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το νερό, το φυτικό λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος μας.

Ψήνουμε μέχρι να μην γυαλίζει πλέον η επιφάνεια του γλυκού μας, περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ταψιού να βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και το κόβουμε σε μερίδες.