Τα κεράσια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην καλύτερή τους φάση. Και επειδή είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, ψάχνουμε τρόπους να το εντάξουμε σε διάφορες συνταγές για να το απολαύσουμε.

Ωστόσο επειδή είναι καλοκαίρι και θέλουμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας, σας βρήκαμε ένα πιο ελαφρύ, vegan gluten free γλυκό για να απολαύσετε με λιγότερες ενοχές.

Πρόκειται για μια εναλλακτική κερασόπιτα με βούτυρο κάσιους και αλεύρι βρώμης και σιρόπι σφενδάμου. Αν δεν σας ενδιαφέρει ένα vegan αποτέλεσμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι σφενδάμου με μέλι.

Δείτε παρακάτω πώς να τη φτιάξετε:

Υλικά
Για το φύλλο της πίτας
2/3 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
1/4 φλιτζανιού λευκό ρυζάλευρο
1/3 φλιτζάνι βούτυρο κάσιους
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Για τη γέμιση:
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές της σούπας άμυλο ταπιόκας
1 3/4 φλιτζάνι κατεψυγμένα κεράσια
1/2 λεμόνι, χυμό
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Για το φύλλο: Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μπάλα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο, όσο φτιάχνουμε τη γέμιση, για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Για τη γέμιση:  Ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου και το άμυλο ταπιόκας σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι της σε στρώμα μισής ίντσας σε αλευρωμένη λαδόκολλα και το στρώνουμε το ταψί με τη φύλλο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην φύλλο και βεβαιωνόμαστε ότι είναι ένα ομοιόμορφο, επίπεδο στρώμα. Ανοίγουμε το υπόλοιπο μισό της ζύμης και χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε πλέγματα ζύμης μιας ίντσας για να τα πλέξουμε σταυρωτά πάνω από τη γέμιση, όπως φτιάχνουμε την πάστα φλώρα.

Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι οι άκρες να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές και η γέμιση να φουσκώσει. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο προτού το σερβίρουμε.

Διαβάστε ακόμη

Κλαφουτί

Κλαφουτί: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Καλοκαιρινό γιαουρτογλυκό με ψητά κεράσια και καρύδα