Η ΙΚΕΑ ανάμεσα στα άλλα είναι διάσημη και για τα κεφτεδάκια της, τα οποία φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην μείνουν ανεπηρέαστα από τις τάσεις της εποχής και έτσι δημιουργήθηκε και η vegan εκδοχή τους.

Ειδικότερα, κάθε χρόνο η ΙΚΕΑ πουλά πάνω από ένα εκατομμύριο κεφτεδάκια μέσω των εστιατορίων που διαθέτουν τα καταστήματα της και τώρα προτρέπει όλο και περισσότερους πελάτες της να επιλέξουν τη vegan εκδοχή τους.

Σημειώνεται, πως τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία τoυ «plant ball»- όπως ονομάζονται τα vegan κεφτεδάκια- στα καταστήματα της Ευρώπης και από Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LDN Vegans (@ldn_vegans) on

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΙΚΕΑ ξεκίνησε να παράγει vegan κεφτεδάκια το 2014 μέσω μίας νέας συνταγής, με βασικά συστατικά: πρωτεΐνη αρακά, βρώμη, πατάτες, κρεμμύδι και μήλα. Η μίξη όλων των παραπάνω γινόταν με τρόπο ώστε η τελική γεύση να θυμίζει αρκετά την εκδοχή των αυθεντικών, που παρασκευάζονται από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Επίσης, σημαντικό είναι πως τα vegan κεφτεδάκια ελαττώνουν το «αποτύπωμα του άνθρακα» στο μόλις 4% σε σχέση με τα πρώτα με κρέας.

Όσον αφορά τη ζήτηση στα vegan κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ  προβλέπεται να είναι μεγάλη, καθώς πέρα από new entry στο μενού συμβαδίζουν με την vegan τάση της εποχής.

Διαβάστε επίσης:
Γάλα αρακά: Ένα φυτικό γάλα που αξίζει να δοκιμάσεις

Το «ψεύτικο» Wagyu είναι γεγονός!
Όπρα Γουίνφρεϊ, Jay-Z και Νάταλι Πόρτμαν επενδύουν στο φυτικό γάλα