Η συνταγή αυτή ετοιμάζεται πανεύκολα, χρειάζεται μόνο 5 υλικά και μπορεί να ταιριάξει ωραία με ένα κοτόπουλο, ένα ψητό ψάρι, μια μπριζόλα και πολλά ακόμη, γι’ αυτό θα σας γίνει πασπαρτού. Είναι τόσο εύκολα αυτά τα σκορδάτα φασολάκια, που μετά την πρώτη φορά δεν θα χρειαστεί να ξανακοιτάξετε τη συνταγή για να την φτιάξετε ξανά και ξανά. Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.
Έχει μόνο δύο απλά βήματα: πρώτα σοτάρετε τα φασολάκια σε λιωμένο βούτυρο και μετά τα αχνίζετε ρίχνοντας νερό και σκεπάζοντάς τα. Αυτό θα κάνει τα φασολάκια ζουμερά και τρυφερά.

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζ. νερό
½ μικρό λεμόνι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντάς τα συνεχώς με λαβίδα για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι που να γίνουν γυαλιστερά και να πάρουν σε ορισμένα σημεία καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 30 δευτερόλεπτα, μέχρι το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι το νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να μαγειρευτούν τα φασολάκια για άλλα 2 με 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό και να είναι ζωηρά πράσινα και τραγανά αλλά τρυφερά.

Ξεσκεπάζουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Στύβουμε από πάνω τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip
Τα μαγειρεμένα φασολάκια μπορούν να συντηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μέχρι 5 μέρες.