Φτιάχνουμε δροσερή σαλάτα με γαρίδες και γιαούρτι για να συνοδέψουμε το κρασί ή την μπίρα μας τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Την ετοιμάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο, αλλά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, λίγο πριν από το σερβίρισμα, για να μην σκληρύνουν οι γαρίδες μας.

Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. γαρίδες
¼ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
Αλάτι
Ελαιόλαδο για ράντισμα

Διαδικασία:
Μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που σιγοβράζει μέχρι να στρογγυλέψει το σχήμα τους και να ψηθούν.
Αφήνουμε να να κρυώσουν, και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε.

Ανακατεύουμε γιαούρτι, μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και 2 κουτ. σούπας άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κομματάκια πιπεριάς, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.