Η πιο νόστιμη σάλα της Αθήνας συμπληρώνει τα 21 της χρόνια και το γιορτάζει με ψαγμένες γεύσεις και βασίλισσα στο γευστικό μενού της τη λευκή τρούφα.

Κάθε γιορτή επιφυλάσσει εκπλήξεις, γι αυτό ο Ivan Ottaviani έχει ετοιμάσει ξεχωριστά μενού που συνοδεύονται με ένα ποτήρι κρασί και στοιχίζουν μόλις 35 ευρώ ανά άτομο. Από την πρώτη ματιά στον κατάλογο μας συναρπάζει η ποικιλία πιάτων στο “Menu Classico del Chianti” και το “Menu Classico di Pesce”.

Sale e Pepe menu

Κοκοράκι εκτραφέν με καλαμπόκι, γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και λάχανο, σερβιρισμένο με τραγανή πολέντα και σοταρισμένο σπανάκι, φρέσκος μπακαλιάρος alla Livornese, γλώσσα λεμονάτη με πουρέ από φασόλια Cannellini, αρωματισμένη με γλυκό σκόρδο και μανιτάρια και σορμπέ με φρούτα του δάσους για έναν γλυκό επίλογο, είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που απολαμβάνουμε στο Sale & Pepe.

Οι φίλοι του κρασιού θα λατρέψουν το “Vintage Kitchen and Wines Menu”, με τα τέσσερα πιάτα που συνοδεύονται από ένα μπουκάλι κρασί Ramnista 1999, Μαγικό Βουνό 1997, Chateau Semeli 1998, Νέα Δρυς 1998, Μέγας Οίνος 1998 ή Κτήμα Φτελιάς 1997.

sale e pepe dish

Αλλά επειδή όπως είπαμε τα γενέθλια έχουν και την τιμώμενη τους -την τρούφα, στο Sale & Pepe βρίσκουμε και το “Menu Il Tartufo Bianco e Nero Regalo di Natale” -με 69 ευρώ το άτομο- που έχει γίνει πλέον παράδοση, με τους έξοχους συνδυασμούς των συστατικών να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το φίνο άρωμα και τη μεστή γεύση της λευκής και της μαύρης τρούφας. Για αρχή, παραδοθείτε στην απόλαυση ενός ζωμού φασιανού με Amarone, Royale, αυγά Barzotte στον ατμό και μαύρη τρούφα, συνεχίστε με αυγό μάτι με λευκή τρούφα και σοταρισμένο σπανάκι, αφήστε τη μοναδική γεύση ενός ριζότο Carnaroli με κολοκύθα, λευκά μανιτάρια και λευκή τρούφα ή των πράσινων γεμιστών Ravioli με φασιανό, ραγού από volaille και μαύρη τρούφα να σας συνεπάρει. Το Classiche Scaloppine από μοσχαράκι γάλακτος με κρασί Marsala, λευκή τρούφα και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με γλυκό σκόρδο θα σας εκστασιάσει και τέλος, το ζεστό Pecorino από την Τοσκάνη με μαύρη τρούφα και μέλι τρούφας ή η Creme Mascarpone με λευκή τρούφα και Armagnac Saint Cristeau 1972 θα αφήσει στον ουρανίσκο τη θεσπέσια γεύση της “βασίλισσας”.

IVAN OTTAVIANI 2

info
Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 19:30 – 12:30 & Κυριακή 14:00 – 18:00.
Όλα τα μενού ισχύουν καθημερινά εκτός Σαββάτου