Το grill – house στο Νέο Ψυχικό, έχοντας κλείσει τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας, εξελίσσεται ευχάριστα ως σημείο αναφοράς του είδους με τις αδερφές Μπέσσυ και Τζίνα Τόγια άξιες συνεχιστές της οικογενειακής γαστρονομικής τους παράδοσης.

Η μαγειρική φιλοσοφία και η πολυετή εμπειρία της μητέρας τους, της γνωστής ως «Ρένας της Φτελιάς», είναι η σταθερή τους βάση που προσαρμόζεται στα απαιτητικά δεδομένα της κρεατοφαγίας. Με μια ματιά στο μενού είναι ξεκάθαρη η γευστική του ταυτότητα στην οποία οι εθνικές πινελιές συμπληρώνουν διακριτικά τον πληθωρικό χαρακτήρα της κάθε κοπής. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το αίθριο του εστιατορίου μετατρέπεται σε όμορφη καταπράσινη αυλή με ζεστές γωνιές για να απολαύσετε αναπαυτικά το δείπνο σας.

barabicu1

Η δροσερή σαλάτα με μοσχαρίσιο τατάκι, άγρια ρόκα, σχοινόπρασσο, ραπανάκι και βινεγκρέτ τζίντζερ ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα με το λεπτοκομμένο τατάκι να αποτελεί μια ωραία λεπτομέρεια – προοίμιο των πιάτων που επακολούθησαν με το ντρέσινγκ να αγκαλιάζει τις πρασινάδες χωρίς να ξεφεύγει από το συμπληρωματικό του ρόλο. Συνεχίσαμε με αφράτα causas γλυκοπατάτας με μαριναρισμένο pulled κοτόπουλο, στα οποία η απίστευτη γεύση του «ξεψαχνισμένου» κοτόπουλου «κούμπωνε» άψογα με τη γλυκοπατάτα. Είναι από τις επιλογές που ξεχωρίζουν στο μενού και πρέπει να δοκιμάσετε.

20170712_210723

Το κριθαρώτο τους με ψητά σπαράγγια και φλοίδες παρμεζάνας που ακολούθησε ήταν ωραία χυλωμένο και διακριτικά αρωματισμένο με λάδι τρούφας που του ταίριαζε πολύ. Από κρεατικά δοκιμάσαμε την υποδειγματικά ψημένη rib-eye steak Αμερικής με ψητά σπαράγγια, ελαφρά σοταρισμένα ζουλιέν λαχανικών «ξαπλωμένα» πάνω στο κρέας και δύο είδη σάλτσας που συμπλήρωναν το πιάτο χωρίς να επισκιάζουν το βασικό πρωταγωνιστή.

20170712_211708

Στο ίδιο μοτίβο και η μοσχαρίσια flap black angus ταλιάτα που ακολούθησε, που ήρθε στο τραπέζι συνοδεία σαλάτας ρόκα παρμεζάνα. Ολοκληρώνοντας το γεύμα σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ανεπανάληπτα churros τους που φυσικά συνοδεύονται από πηχτή ζεστή bitter σοκολάτα με τσίλι.

20170712_213754

Σημειώνουμε τέλος ότι το εστιατόριο κλείνει στις αρχές Αυγούστου για ανακαίνιση και προς τα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται να ανοίξει ξανά ανανεωμένο με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε κοκτέιλ που θα συνδυάζονται αρμονικά με τα πιάτα, μουσικές βραδιές αλλά και brunch menu για το Σαββατοκύριακο.

info
25ης Μαρτίου 28, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6743874. Kόστος: € 25 –35.