Ψηλά δέντρα και θάμνοι περικλείουν και προστατεύουν σχεδόν συνωμοτικά τον πιο ωραίο ίσως κήπο της Κηφισιάς, προσφέροντας απόλυτη ιδιωτικότητα.

Διαφορετικά επίπεδα, λευκό μάρμαρο, μια ανοιχτή κουζίνα όπου ετοιμάζεται το σούσι και μια μπάρα ολάνθιστη που θυμίζει πέργκολα με μπουκαμβίλιες συνθέτουν το σκηνικό όπου ο μαέστρος Νεκτάριος Ντάλλας δημιουργεί καθημερινά μια μοναδική ατμόσφαιρα. Υπό τη διεύθυνσή του τα πάντα δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι και το σέρβις κινείται κάπου μεταξύ βρετανικού φλέγματος και ιταλικής οικειότητας.

Τα ασιατικής fusion έμπνευσης πιάτα, που υπογράφει ο εξαίρετος σεφ Χρόνης Δαμαλάς, κάνουν εκρηκτικά ζευγαρώματα με τα κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα, τα οποία υλοποιεί ο bar tender Νίκος Νικολαΐδης, αν δεν θέλετε να περπατήσετε στον ασφαλή δρόμο των οινικών επιλογών για το δείπνο σας. Το «The Lychee» και το «Smoky Cash» μπορούν να συνοδεύσουν ολόκληρο το δείπνο σας, όπως και η ιδιαίτερη εκδοχή του Bloody Mary με γάλα τίγρης, αλλά δεν λείπουν οι επιλογές από σπάνια spirits, όπως κάποιες ετικέτες πολύ καλών ιαπωνικών ουίσκι. Το μπαρ ωστόσο -και αυτό το τονίζω γιατί δεν συμβαίνει συχνά- είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στη δημιουργία sur mesure ποτών αν, για παράδειγμα, δεν πίνετε αλκοόλ ή έχετε κάποια δυσανεξία ή αλλεργία, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, ήμασταν αρκετοί για να μοιραστούμε διαφορετικές γεύσεις, οπότε η εικόνα που πήραμε ήταν σχεδόν σφαιρική. Ένα ωραίο, ήπιο, αρωματικό και ζουμερό-τραγανό σεβίτσε λαβράκι που δείχνει ακριβώς την άποψη του Δαμαλά για τις αρωματικές και γευστικές εντάσεις/ισορροπίες. Ταρτάρ από μαγιάτικο, ένα ψάρι πολύπαθο, σε μια πολύ καλή εκτέλεση. Γκιόζα γαρίδας, με ωραίο ζυμάρι και τη γαρίδα με την υφή που της ταιριάζει, ένα μοσχαρίσιο σουβλάκι με σάλτσα τεριγιάκι, ίσως λίγο πιο γλυκιά για τα δικά μου γούστα, αλλά σίγουρο σουξέ, και γαρίδα τεμπούρα, μαζί τραγανή και γευστική. Τα bao με κοτόπουλο ενδιαφέροντα, τα nigiri και τα maki (από τη σειρά των sushi) με εκείνο το κάτι που σε κάνει να θέλεις κι άλλα. Το κόστος είναι μια ιστορία σχετική με το τι θα επιλέξετε, φαγητό ή ποτό ή μεζέ, οπότε μπορεί να ξεκινήσετε από πολύ χαμηλά και να φτάσετε αρκετά υψηλά, αλλά σε καλή σχέση ποιότητας- τιμής.

Για το τέλος, σας κρατώ και ένα tip διαφορετικό. Στον χώρο του μπαρ, εφόσον το ζητήσετε, σας φέρνουν και ναργιλέ για να καπνίσετε παρέα με το ποτό σας!

info
Θ. Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772. Κόστος: 45-50€ / άτομο.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ